Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ «ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ»
Νεκρός 48χρονος λοστρόμος

Το θάνατο βρήκε ο 48χρονος λοστρόμος του πλοίου «ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ» Νικόλαος Σαρρής, ο οποίος λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο φορτηγών πλοίων στα ανοιχτά της Ανδρου, αισθάνθηκε αδιαθεσία με πόνους στο στήθος. Συγκεκριμένα, χτες κατά τις 11 το πρωί, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συγκρούστηκαν, στη θαλάσσια περιοχή του στενού του Καφηρέα, ανοιχτά της άκρας Φάσα της Ανδρου το ελληνικό πλοίο «ΒΑΣΙΛΙΚΗ Τ» κενό φορτίου με 10 Ελληνες ναυτικούς και το πλοίο «ΤΖΙΝ ΖΙΟΥ» από το Χόνγκ - Κόνγκ, με 24 αλλοδαπούς ναυτικούς και φορτωμένο με κάρβουνο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 48χρονος λοστρόμος, αισθάνθηκε αδιαθεσία και τελικά υπέκυψε, κατά την μεταφορά του, στο νοσοκομείο Καρύστου από ναυαγοσωστικό του λιμενικού.

Χαρακτηριστικό της στάσης του υπουργείου Ναυτιλίας, είναι ότι πριν γίνει οποιαδήποτε έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του, το ΥΕΝ έσπευσε να αποσυνδέσει το θάνατο του εργαζόμενου από το γεγονός της σύγκρουσης, λέγοντας πως «ο θάνατος του ναυτικού δε σχετίζεται με το ατύχημα». Κοντά στα δύο πλοία έσπευσε ρυμουλκό και ένα πλωτό του Λιμενικού και περίπου στις 5.30 το απόγευμα τα δύο πλοία αποκολλήθηκαν και αυτοδύναμα κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Καρύστου προκειμένου να επιθεωρηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ