Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Συνεχίζουν τον «εκλογολογικό χαρτοπόλεμο»

Ο «χαρτοπολέμος» της εκλογολογίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε στάθηκε ικανός, ούτε εμπόδιο, για να συγκαλύψει τη δικομματική συναίνεση στο σχέδιο «δημοσιονομικής εξυγίανσης» και στην προώθηση των αντεργατικών «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Την ίδια στιγμή που τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν και χτες τα «ξίφη» τους γύρω από τον χρόνο των εκλογών, δεν έθεταν σε αμφισβήτηση τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας στο όνομα της κάλυψης των δημοσίων ελλειμμάτων. Μια μέρα μετά την αντιπαράθεση κυβερνητικών αξιωματούχων με τον Γ. Παπανδρέου γύρω από τα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευαγ. Αντώναρος επανήλθε αναφέροντας ότι «όσο κι αν φραστικά επιχειρεί δήθεν να καταδικάσει την εκλογολογία, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την καθοδήγηση του αρχηγού της, μιλάει συνέχεια για εκλογές. Αυτό κι αν είναι εκλογολογία», ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ πως «δεν τον απασχολεί το συμφέρον του τόπου» και ότι «το μόνο του άγχος είναι η εξυπηρέτηση των μικροκομματικών του συμφερόντων».

Οξύνοντας τη δικομματική κόντρα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρακλίουμη ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά «εκλογές άμεσα, γιατί είναι απαραίτητες, υπό το βάρος των προβλημάτων που συσσωρεύει καθημερινά στη χώρα η ΝΔ» και ανέφερε ότι την εκλογολογία την «συντηρεί η κυβέρνηση γιατί δεν έχει λύσεις».

Την ίδια στιγμή ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης μιλώντας στο «Μέγκα», υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές» προσθέτοντας όμως ότι «αν η αξιωματική αντιπολίτευση όπως λέει δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρότι συμφωνεί στο πρόσωπο, πηγαίνεις αναγκαστικά σε εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ