Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ: «το ζητούμενο από την ευρύτερη Κοινή Γνώμη είναι ο καθορισμός συγκεκριμένης πολιτικής που μπορεί να μετριάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ολοι έχουν τα βλέμματα στραμμένα προς τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ορόσημο για τη διατύπωση της οικονομικής πολιτικής κάθε κόμματος. Μα το συμφέρον του τόπου υπαγορεύει την ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ κοινοποίηση των σχεδίων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβάλλουν τα κόμματα το άνοιγμα των χαρτιών τους. Αυτό επιβάλλει η σημερινή πρωτοφανής αγωνία των πολιτών για το αύριο» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

«... ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ». «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι οι αντιφάσεις και οι αοριστολογίες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου, αλλά ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα μας βγάλει από αυτήν την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις. Και αυτό είναι το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση» (ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; «το βέβαιο είναι ότι ο πρωθυπουργός - γνωρίζοντας ότι μέχρι και τη ΔΕΘ θα πρέπει να έχει λάβει τις αποφάσεις του - έχει δώσει γραμμή για φουλ επίθεση σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα, με προτεραιότητα στα θέματα της Οικονομίας και της αποκατάστασης της δημόσιας τάξης» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΑΣΧΕΤΟ: «η κρίση που ξέσπασε οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ουσία τους αντιδημοκρατικοί μηχανισμοί (...) φτιάξαμε ένα κόμμα - βαβέλ που προ πολλού έχει κλείσει τον κύκλο του. Δεν μπορούμε να έχουμε πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός, που να δρα με παραλυτικές ισορροπίες και να αναπαραγάγει τον παραγοντισμό και να θολώνει έτσι η ταυτότητά του» (ο Γ. Χαρίσης, οργανωτικός γραμματέας της Αυτόνομης Παρέμβασης, αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ