Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενιαία αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη

Ανακοίνωση με αφορμή την 64η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 64η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στη συνέχεια στο Ναγκασάκι, τονίζει τα παρακάτω:

«Οι λαοί δεν πρέπει να ξεχάσουν το μεγάλο έγκλημα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός τον Αύγουστο του 1945 βομβαρδίζοντας με πυρηνικά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στέλνοντας στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους. Δεν είναι τυχαίο ότι έριξαν τις πυρηνικές βόμβες την ώρα που στην Ευρώπη το φασιστικό ναζιστικό τέρας είχε ηττηθεί από τους λαούς, με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης και του κομμουνιστικού κινήματος, και στην Ασία ψυχορραγούσε. Η χρησιμοποίηση του πυρηνικού όπλου από τις ΗΠΑ αποτελούσε συνειδητή επιλογή με στόχο την τρομοκράτηση των λαών και άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και επιθετικότητας. Από τότε έως σήμερα η παγκόσμια εργατική τάξη, οι λαοί έχουν υποστεί αμέτρητα δεινά από την κυριαρχία του καπιταλισμού και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Η ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη, η οπισθοχώρηση του κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποθράσυνε την επιθετικότητα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Η εργατική τάξη και οι λαοί μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνο ορθώνοντας το ανάστημά τους με ενιαία αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη, σηκώνοντας ξανά ψηλά τις σημαίες του σοσιαλισμού που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Η μόνη απάντηση στον καπιταλισμό της φτώχειας, της ανεργίας, των κρίσεων και των πολέμων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετέχει στις αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος. Να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας μας από πολέμους και επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ