Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ
Να μην ξεγελαστεί ο λαός, να οργανωθεί και να παλέψει

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ - απάντηση στην κυβερνητική φιέστα

Να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες στο λαό της Λάρισας, περί νέας αναπτυξιακής εποχής στο νομό, επιχείρησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αν. Παπαληγούρας, στα πλαίσια της φιέστας εγκαινίων του λιμανιού του Αγιοκάμπου (για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες), που έγινε με χειροκροτητές τοπικούς παράγοντες της κυβέρνησης, της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αρχής Μελιβοίας. «Τώρα πια η Θεσσαλία από την ενδοχώρα στρέφεται και προς ένα νέο μέτωπο προς την Ανατολή, προς τη θάλασσα» ισχυρίστηκε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «μία νέα δυνατότητα και προοπτική» και «ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και απασχόλησης στον τριτογενή τομέα». Φυσικά η παράδοση των λιμανιών της χώρας από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού στο ιδιωτικό κεφάλαιο ως άλλο ένα εμπόρευμα, έχει αποδειχτεί ότι μόνο το λαό και τις ανάγκες του δεν εξυπηρετεί, ενώ ειδικά για τη Θεσσαλία το λιμάνι είναι φανερό ότι χρησιμοποιείται για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» και ως δήθεν λύση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαϊκός κόσμος του θεσσαλικού κάμπου.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την κυβερνητική φιέστα εγκαινίων στο λιμάνι του Αγιοκάμπου η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τονίζει ότι «οι πανηγυρισμοί και οι μεγάλες κουβέντες, κυβέρνησης, νομάρχη, Δήμου Μελιβοίας, για δήθεν "νέα εποχή" και "ανάπτυξη" που θα φέρει το λιμάνι του Αγιοκάμπου - Λάρισας, δεν έχουν ουσιαστικά καμία σχέση με τις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων του Νομού Λάρισας».

Και συνεχίζει: «Τα όποια έργα υποδομής και η όποια "ανάπτυξη", αφορά διαχρονικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού ο εργαζόμενος λαός πάντα καλούνταν να πληρώσει γι' αυτά.

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες και στο Νομό Λάρισας, που ξεκληρίζονται, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο, χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, εξαιτίας της ταξικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που διαχρονικά εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορούν να κρύψουν ότι αυτή η πολιτική φέρνει και χειρότερα, όπως δείχνουν τα προβλήματα των μηλοπαραγωγών, ροδακινοπαραγωγών, αμπελοκαλλιεργητών, σιτοπαραγωγών, βαμβακοπαραγωγών, των κτηνοτρόφων και άλλων μικροκαλλιεργητών.

Δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες, τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και εκείνων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκλεκτών τους στη Νομαρχία Λάρισας, που εδώ και χρόνια με την πολιτική τους διόγκωσαν το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει τους κατοίκους και το περιβάλλον του νομού.

Δεν μπορούν να κρύψουν τη συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγικής βάσης του νομού, παρά τα κίνητρα που απλόχερα μοίρασαν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τόσο οι κυβερνήσεις της Ν.Δ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να κρύψει την αύξηση των απολύσεων και της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, τη δραστική μείωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, που ανάμεσα στα άλλα δυσκολεύει ή και κάνει άπιαστο όνειρο και τις ολιγοήμερες διακοπές για πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν πρέπει να ξεγελιούνται από τις μεγάλες κουβέντες και τις φιέστες. Πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν από κοινού για την ανατροπή της ταξικής - αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν ή τη στηρίζουν διαχρονικά. Να παλέψουν για μια άλλη εξουσία, τη λαϊκή εξουσία που θα κάνει πράξη μια άλλη οικονομική κοινωνική ανάπτυξη, προς όφελος του εργαζόμενου λαού και όχι του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ