Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Αύξηση κρουσμάτων και έναρξη κλινικών δοκιμών

ΓΕΝΕΥΗ.--

Πάνω από 162.380 είναι διεθνώς τα κρούσματα της «νέας γρίπης» στον πλανήτη που καταγράφει η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας ότι απ' αυτά μόλις τα 1.154 εξελίχθησαν σε θανατηφόρα. Τα περισσότερα θύματα της νόσου εξακολουθούν να σημειώνονται στην αμερικάνικη ήπειρο. Μάλιστα, στην Αργεντινή, αναφέρθηκε διπλασιασμός των θυμάτων μέσα στις τελευταίες 15 μέρες με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται σε 337 από 165 που ήταν πριν μερικές μέρες... Δεύτερη στον κατάλογο με τα περισσότερα θύματα της νόσου είναι η νοτιοανατολική Ασία, με 65 νεκρούς σε σύνολο 9.860 κρουσμάτων.

Συνολικά κρούσματα της γρίπης τύπου Α Η1Ν1 έχουν αναφερθεί σε 168 χώρες όλων των ηπείρων.

Στην πόλη Πάνε της Ινδίας, πάντως, χτες δημιουργήθηκε πανικός όταν εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίσθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής ζητώντας να ελεγχθούν για τη νέα γρίπη. Προκλήθηκε πανικός εντός και εκτός νοσοκομείου με αποτέλεσμα να σημειωθεί πυρκαγιά!

Παράλληλα, χτες, η φαρμακοβιομηχανία «Νοβάρτις» ανακοίνωσε πως ξεκίνησε την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών σε εμβόλια της «νέας γρίπης» σε 6.000 άτομα όλων των ηλικιών σε ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία (με το αζημίωτο καθώς αρκετοί εθελοντές συμμετέχουν στις δοκιμές επί πληρωμή...). Στέλεχος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε μάλιστα πως το εμβόλιο «θα βγει στην αγορά» πριν την ολοκλήρωση των δοκιμών. Τα μισά απ' τα εμβόλια της «Νοβάρτις» δημιουργούνται με την παραδοσιακή μέθοδο σε αβγά κότας και τα άλλα μισά με μία νέα μέθοδο κυτταρικής τεχνολογίας.

Πάνω από 35 χώρες έχουν κλείσει συμβόλαια με τη «Νοβάρτις» για την αγορά εμβολίων της «νέας γρίπης». Μόνον οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την αγορά εμβολίων αξίας 979 εκατ. δολαρίων.

Η φαρμακοβιομηχανία «GlaxoSmithKline» έχει παραγγελίες για 291.000.000 δόσεις εμβολίων από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Τον Ιούλη, η αυστραλέζικη φαρμακοβιομηχανία «GLS» ήταν η πρώτη που ξεκίνησε κλινικές δοκιμές εμβολίων της νόσου σε ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ