Σάββατο 8 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
«Κούρσα» των φαρμακοβιομηχανιών για το εμβόλιο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις νέες γενικές οδηγίες αντιμετώπισης μίας ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης της «νέας γρίπης» από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα 132.000 σχολεία στις ΗΠΑ έδωσε χτες στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας.

Αποθαρρύνεται το πολυήμερο κλείσιμο των σχολείων και η ακούσια απομάκρυνση μαθητών από τις αίθουσες επειδή ενδέχεται να πάσχουν από τη νόσο. Πλέον κριτήριο για το κλείσιμο των σχολείων θα είναι μία νέα και πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του ιού Η1Ν1. Αντ' αυτού θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε τακτικές όπως η αυστηρή τήρηση της καλής προσωπικής υγιεινής των μαθητών και ιδιαίτερα το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών ή η τήρηση μεγαλύτερης απόστασης μαθητών που ίσως να έχουν αρρωστήσει από τη «νέα γρίπη» από τους άλλους συμμαθητές τους εντός της αίθουσας...

Το ίδιο 24ωρο, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία «Σανόφι Αβέντις Παστέρ» ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές των εμβολίων της «νέας γρίπης» σε 2.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ. Είναι η τρίτη φαρμακοβιομηχανία που προχωρά σε κλινικές δοκιμές μέσα στις τελευταίες μέρες, γεγονός που κάνει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αισιοδοξεί για έγκαιρη παραγωγή των νέων εμβολίων. Ωστόσο η «κούρσα» των φαρμακοβιομηχανιών και ο τεχνητός πανικός για τα εμβόλια, όταν αυτά δεν έχουν επαρκώς δοκιμαστεί για τις παρενέργειες κάνει πολλούς επιστήμονες να ανησυχούν για τις συνέπειες.

Τέλος, χτες στα Παλαιστινιακά Εδάφη καταγράφηκε το πρώτο θύμα της νέας γρίπης Η1Ν1 με θύμα ένα νεαρό άνδρα από τη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ