Τρίτη 7 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Υπέρ των ΜΕΓΑΛΟεχόντων...

40% και περισσότερο, ήτοι περίπου 140 δισ. δραχμές, από το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των φορολογικών ρυθμίσεων, που περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, θα το καρπωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα «αφεντικά» τους, όπως προκύπτει από την Εισηγητική Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Στους μεγαλοέχοντες η μερίδα του λέοντος από τις φοροελαφρύνσεις του προϋπολογισμού 2001
Στους μεγαλοέχοντες η μερίδα του λέοντος από τις φοροελαφρύνσεις του προϋπολογισμού 2001
Τρελά λεφτά, ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών, χαρίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους εμποροβιομηχάνους με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συνοδεύει τον προϋπολογισμό του 2001, συμβάλλοντας έτσι σε μια νέα λεόντεια αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των κεφαλαιούχων. Την αλήθεια αυτή, που την είχε επισημάνει ο «Ρ» από την πρώτη στιγμή, επιβεβαιώνει σήμερα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών με την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι σημαντικότερες από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, που κινούνται στον αστερισμό της αναδιανομής του δημόσιου χρήματος, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και των μεγαλοκατεχόντων, προβλέπουν:

  • Μείωση από 40% σε 35% του συντελεστή φορολόγησης των ΑΕ που δεν έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο (φορολογική εξομοίωση των εισηγμένων και των μη εισηγμένων) και άλλες προκλητικές ρυθμίσεις που κάνουν για τις αλλοδαπές ανώνυμες εταιρίες και για τα στελέχη τους, οι οποίες θα προκαλέσουν απώλειες εσόδων 122 δισ. δρχ.
  • Αλλα 15 δισ. δραχμές, σε ετήσια βάση, είναι το κόστος της μείωσης του ανώτερου συντελεστή από 45% σε 40%. Και το ποσό αυτό θα το καρπωθούν οι μεγαλοεισοδηματίες, με ετήσιο εισόδημα πάνω από 17 εκατ. δραχμές.

Με δεδομένο ότι οι συνολικές δημοσιονομικές επιπτώσεις (απώλειες εσόδων) του νομοσχεδίου εκτιμώνται σε 350 δισ. δραχμές, προκύπτει ότι μόνο τα δύο παραπάνω μέτρα αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού κόστους. Ομως και άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τραπεζικών Εργασιών (ΕΦΤΕ), που θα κοστίσει 70 δισ. δραχμές - που από πρώτη ματιά φαίνονται αθώα και φιλολαϊκά - πρακτικά ενισχύουν τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, τα οποία κατά τεκμήριο παίρνουν, εκτός των άλλων, και μεγάλα στεγαστικά δάνεια και για φορολογικούς λόγους. Οι τόκοι των στεγαστικών δανείων εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.

Με λίγα λόγια, μόνο με τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση μοιράζει εκατοντάδες δισ. στους λίγους - εκπροσώπους του κεφαλαίου - και «ψίχουλα» στους πολλούς - τα λαϊκά στρώματα.

Οι κυριότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου

Σύμφωνα με την Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των φορολογικών αλλαγών ανέρχεται σε 350 δισ. δραχμές.

Από όσα προαναφέρθηκαν, προκύπτει ότι η κυριότερη επίπτωση - μείωση εσόδων ύψους 122 δισ. δραχμών σε ετήσια βάση - είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών των κερδών των Ανωνύμων Εταιριών που δεν έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο από 40% σήμερα σε 37,5% το 2001 και σε 35% το 2002. Οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές ισχύουν και για τη φορολογία κερδών των αλλοδαπών εταιριών.

Υπάρχουν όμως και μειώσεις στην παρακράτηση φόρου των Ανωνύμων Εταιριών, ντόπιων και ξένων:

  • Μειώνεται από 40% σε 35% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου που γίνεται στους τόκους που αποκτούν αλλοδαπές επιχειρήσεις χωρών με τις οποίες δεν υφίσταται σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας.
  • Μειώνεται ο συντελεστής παρακράτησης φόρου εισοδήματος των αλλοδαπών τεχνικών επιχειρήσεων που απασχολούνται με την εργοληπτική κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων. Οι συντελεστές αυτοί μειώνονται από 3,5% -4,8% και 10% σε 3,5%, 4,2% και 8,75%.
  • Μειώνεται ο συντελεστής παρακράτησης φόρου από 40% σε 35% για τα εισοδήματα (μισθοί από αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου) που προκύπτουν από ανώνυμες εταιρίες με μετοχές μη εισηγμένες στο ΧΑΑ.

Στο προκλητικό αυτό μέτρο πρέπει να προσθέσουμε και τα 15 δισ. δραχμές που θα κερδίσουν σε ετήσια βάση τα υψηλά εισοδήματα λόγω της μείωσης του ανώτατου συντελεστή φορολογίας φυσικών προσώπων από 45% σε 40% στα δύο επόμενα χρόνια.

Το δεύτερο από άποψη κόστους μέτρο - εκτιμάται σε 90 δισ. δραχμές - είναι η τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 5% για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2001 και θα φορολογηθούν το 2002.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ των ασθενέστερων τάξεων, αλλά αναπροσαρμογή με μεγάλη καθυστέρηση των φορολογικών κλιμακίων στις επιδράσεις του τιμαρίθμου. Και με την αφορμή, να σημειώσουμε ότι η ρύθμιση αυτή έχει το στοιχείο της κοροϊδίας. Τις περιόδους 1993-1997 και 1998-2000 τα φορολογικά κλιμάκια είχαν αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις του πληθωρισμού, ο οποίος «έτρεχε» με περισσότερο από 50% και με αποτέλεσμα την καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων. Τώρα μοιράζουν μερικά «ψίχουλα» από... τα προεισπραχθέντα.

Ακολουθεί η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τραπεζικών Εργασιών (επιβολή συντελεστή 3% στις τοκοχρεολυτικές δόσεις), με εκτιμώμενο ετήσιο κόστος 70 δισ. δρχ. Τα τρία αυτά μέτρα «κοστίζουν» 282 δισ. δραχμές ή το 80,5% των συνολικών παρεμβάσεων.

Τα... λοιπά μέτρα αφορούν στις αλλαγές για τις φορολογικές μεταβιβάσεις γεωργικών εκτάσεων, με εκτίμηση κόστους 18 δισ. δραχμών. Σε 10 δισ. δραχμές εκτιμώνται οι μειώσεις φόρων λόγω τέκνων (για τρία η περισσότερα παιδιά), σε 15 δισ. δραχμές οι ρυθμίσεις στα τέλη χαρτοσήμου, σε 5 δισ. δραχμές οι εκπτώσεις δαπανών για αγορά εκπαιδευτικού λογισμικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ