Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΚΕΚ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Πρόεδρος... δερβέναγας

Ενεργώντας σαν «δερβέναγας στο τσιφλίκι του», ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρδίτσας, (ΔΗΚΕΚ) και πρόεδρος της «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ ΑΕ», Απ. Ξυδιάς, προσέβαλε σκαιώς, προπηλάκισε δημοσίως και απέλυσε πάραυτα και παρουσία κόσμου, εργαζόμενο στο αναψυκτήριο του Αλσους Παυσίλυπου! Προσπαθώντας, δε, να κάνει συνένοχη στις πράξεις του όλη τη διοίκηση της ΔΗΚΕΚ, συγκάλεσε συνεδρίαση του ΔΣ για να συζητηθεί το θέμα της απόλυσης του εργαζόμενου. Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω «δερβέναγας του Παυσίλυπου» είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Καρδίτσας, αλλά και Γραμματέας Πόλης του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, αφού καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Απ. Ξυδιά, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά του σε βάρος του εργαζόμενου σχεδιασμένη, προβοκατόρικη και τρομοκρατική, σημειώνει ότι ο Γραμματέας Πόλης Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ τηρεί την ίδια αντεργατική στάση που είχε επιδείξει και παλιότερα ως πρόεδρος της ΔΕΤΑΚ, παρεμβαίνοντας στον τρόπο λειτουργίας του Παυσίλυπου, στη σύνθεση της βάρδιας των εργαζομένων, αλλάζοντας τα ωράρια εργασίας κι επιδεικνύοντας αυταρχική συμπεριφορά.

Και η ανακοίνωση επισημαίνει: «Ξέρουμε ότι στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και άνθρωποι σαν τον κύριο Ξυδιά τις υλοποίησαν και τις υλοποιούν. Ρωτάμε: Τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΔΗΚΕΚ, που πρόσκεινται στην παράταξη του δημάρχου και του ΠΑΣΟΚ, τι ρόλο παίζουν; Γιατί ως κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρθρογραφούν και «το παίζουν δημοκράτες» και εδώ συγκαλύπτουν φασιστικές και τραμπούκικες πρακτικές;

Οι εργαζόμενοι, οι δημοκράτες της Καρδίτσας πρέπει να τσακίσουν τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές. Δεν πρέπει να επιτρέψουν να υλοποιηθεί καμιά απόλυση στο νομό μας».

Στην ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΑΜΕ θέλησε ν' απαντήσει, με επιστολή του στον τοπικό Τύπο, ο Απ. Ξυδιάς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πείσει ακόμα περισσότερους για το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο της εξουσίας που ο ίδιος εκπροσωπεί, αφού, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει ότι θα συνεχίζει να συμπεριφέρεται με αυτούς τους τρόπους.

Εκτεθειμένοι στην τοπική «κοινή γνώμη» είναι οι τρεις εργαζόμενοι στην «Παυσίλυπος ΑΕ», οι οποίοι, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έσπευσαν να συγγράψουν επιστολή αρωγής προς το αφεντικό, στην οποία αποφαίνονται ότι «όλα πάνε καλά» στο αναψυκτήριο από την ώρα που ανέλαβε ο Απ. Ξυδιάς και ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι! (Να σημειώσουμε, παρεμπιπτόντως, ότι, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ο πρόεδρος προσέλαβε όποιον γούσταρε από τους παλιούς εργαζόμενους...)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ