Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Παρέμβαση στο Βυζαντινό Μουσείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Βυζαντινό Μουσείο έκανε χτες το ΠΑΜΕ, παρεμβαίνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάνω από 70 συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συζήτησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις άθλιες εργασιακές σχέσεις στις οποίες καλούνται να υποκύψουν, αλλά και στο γεγονός ότι έχουν δύο μήνες να πληρωθούν. Είναι όλοι τους συμβασιούχοι, είτε με 7μηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ, είτε με 18μηνες συμβάσεις. Την ίδια στιγμή, όπως λένε, ποτέ δεν έχουν πάρει το μισθό τους στην ώρα τους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπέια του ΠΑΜΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά, στο υπουργείο. Ο υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε υποκριτικά ότι βλέπει με συμπάθεια τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά, όπως είπε, αυτή είναι η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται. Οσον αφορά στην καθυστέρηση στις πληρωμές επιδίωξε να επιρρίψει ευθύνες στους ίδιους, οι οποίοι δεν καταθέτουν έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν ευθύνη, καθώς πρόκειται για γενικευμένη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά. Γιατί τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του καθεστώτος των συμβασιούχων, εξασφαλίζουν για το Δημόσιο φθηνό και ευέλικτο δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ