Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Υπονόμευση του ωραρίου με ... φιλανθρωπία

Με πρόσχημα «φιλανθρωπικούς σκοπούς» ανοίγουν το δρόμο στις πολυεθνικές την ίδια ώρα που τα πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας «σαρώνουν» ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο

Πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας. «Καθαρίζουν» το κέντρο για τις «μπίζνες» του κεφαλαίου, με παράλληλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

Eurokinissi

Πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας. «Καθαρίζουν» το κέντρο για τις «μπίζνες» του κεφαλαίου, με παράλληλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα
Οι μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και του πολυεθνικού κεφαλαίου για καταστρατήγηση του ωραρίου των καταστημάτων και κατάργηση της Κυριακής αργίας, αφού έχει προηγηθεί η αντεργατική απελευθέρωση του ωραρίου, προβάλλουν για ακόμα μια φορά και μάλιστα με το μανδύα της «φιλανθρωπίας». Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), οι Εκδόσεις «Λυμπέρη», ο Δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματός του «ΑΝΤΙΣΤΙΓΜΑ - ΑΘΗΝΑ: Πόλη χωρίς διακρίσεις» και η Νομαρχία Αθηνών ζητούν για την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ως τις 12 τα μεσάνυχτα. Σχετική επιστολή στάλθηκε από τη Νομαρχία στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ζητώντας τη συγκατάθεσή του.

Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση για τον εορτασμό της Μόδας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών, όπου εκδίδεται το περιοδικό μόδας «Vogue» (Βογκ). «Κάθε διεθνής έκδοση της Vogue έχει τα δικά της σχέδια για την ξεχωριστή αυτή ημέρα με την αμερικάνικη Vogue να πρωτοστατεί, σε συνεργασία με το Δήμο της Νέας Υόρκης», αναφέρεται στη σχετική επιστολή του ΣΕΛΠΕ προς τη Νομαρχία Αθηνών. Στόχος, η ενίσχυση των μεγαλοκαταστημάτων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων ζητώντας τους να συμβάλλουν στη ...φιλανθρωπική διάσταση της διοργάνωσης.

Υποκρισία

Είναι απίστευτη πρόκληση και υποκρισία. Ολοι όσοι πρωτοστάτησαν στους διωγμούς κατά των μεταναστών, αστέγων και απόρων, στο λεγόμενο «καθαρισμό» του κέντρου της Αθήνας, σπεύδουν τώρα να αξιοποιήσουν την εκκαθάριση των «κολασμένων» για την κερδοφορία του κεφαλαίου στο όνομα της καταπολέμησης των διακρίσεων! Επιβεβαιώνεται, ότι τα υπαρκτά προβλήματα λόγω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, λόγω της γκετοποίησης και της εξαθλίωσης, αξιοποιούνται για να εισβάλλει το κεφάλαιο και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στις υποβαθμισμένες περιοχές. Επιβεβαιώνεται, ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρούν στους διωγμούς και τα πογκρόμ για να ανοίξει ο δρόμος για τις πολυεθνικές. Οτι χαμένοι από αυτή την υπόθεση θα είναι και οι Ελληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι.

Μάλιστα είναι τόσο καλή η δουλειά που έκανε ο Δήμος Αθηναίων για λογαριασμό των πολυεθνικών, που τα έσοδα από την πώληση της μπλούζας και της τσάντας με το λογότυπο της διοργάνωσης θα δοθούν στο πρόγραμμα του Δήμου «ΑΝΤΙΣΤΙΓΜΑ - ΑΘΗΝΑ: Πόλη χωρίς διακρίσεις» για να συνεχίσει το «έργο» του!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών, της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με πρόσχημα τους «φιλανθρωπικούς σκοπούς» επιδιώκουν να εκμαιεύσουν τη συναίνεση των εργαζομένων στην προσπάθεια για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, και καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους αυτααπασχολούμενους και όσους πλήττονται από την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική να παλέψουν για:

Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης. Σταθερή μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο. Εθνικό, Ενιαίο, Υποχρεωτικό ωράριο μέχρι 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ