Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΥΡΟΥ ΠΑΡΑΠΥΡΟΥ
Νίκησαν εργοδότη και εργοδοτικούς

Με επίσχεση εργασίας πήραν τα δεδουλευμένα. Στο πλευρό τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Τα χρωστούμενα δεδουλευμένα δύο μηνών και το επίδομα αδείας πληρώθηκαν χτες οι πάνω από 40 εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ στο φράγμα Πύρου - Παραπύρου στην περιοχή της Πάτρας, μετά από δυναμική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και 24ωρη επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι δεν αναμετρήθηκαν μόνο με την εργοδοσία, αλλά και με τα εργοδοτικά σωματεία των Οδηγών και Χειριστών (σ.σ. ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ), που έπαιξαν χωρίς δισταγμό το ρόλο του εργοταξιάρχη.

Οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι από τον Ιούνη. Χτες Πέμπτη, η εταιρεία θα έκλεινε για τις καλοκαιρινές διακοπές, όταν προχτές Τετάρτη το πρωί η εργοδοσία τούς ανακοίνωσε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Μόλις ειδοποιήθηκε το Συνδικάτο Οικοδόμων έσπευσε αμέσως στο εργοτάξιο και οι εργαζόμενοι προχώρησαν την Τετάρτη το πρωί σε επίσχεση εργασίας. Απέναντί τους όμως δεν είχαν μόνο την εταιρεία, αλλά και τους συνδικαλιστές των σωματείων των οδηγών και των χειριστών, που τη στιγμή που η εργοδοσία ήταν στριμωγμένη, έσπευσαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι η επίσχεση εργασίας είναι παράνομη! Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας η στάση τους ήταν τόσο ξετσίπωτη που προκάλεσε τεράστια οργή.

Η επίσχεση εργασίας κράτησε μέχρι χτες το μεσημέρι και κάτω από την πίεση που ασκήθηκε, τελικά όλοι όσοι είχαν συμμετάσχει σε αυτήν πληρώθηκαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Επίσης, το Συνδικάτο καταγγέλλει τη στάση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία όταν ειδοποιήθηκε από την εργοδοσία ότι κατευθύνονται προς τα γραφεία της οι εργαζόμενοι κι οι συνδικαλιστές έκλεισε προχτές εσπευσμένα τα γραφεία της. Οι ταξικά προσανατολισμένοι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που στέκονται απέναντι από τα εργατικά συμφέροντα, πολλές φορές «εργοδοτικότεροι από τους εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ