Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
«Νίκησε» τον αναλφαβητισμό

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

«Ελεύθερη από τον αναλφαβητισμό» θα είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η Νικαράγουα, σύμφωνα με το Γενικό Διεθυντή του Προγράμματος κατά του Αναλφαβητισμού Ρεϊνάλντο Μαϊρένα.

Η χώρα θα ανακηρυχθεί και επισήμως ελεύθερη από τον αναλφαβητισμό και θα είναι η τέταρτη κατά σειρά χώρα που μετέχει στην Μπολιβαριανή Εναλλακτική Συμμαχία για την Αμερική-ALBA το Σάββατο, 22 Αυγούστου, σε πανηγυρικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα και τη μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει στην Πλατεία της Επανάστασης, στην Μανάγκουα, στην οποία θα μιλήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα, όπως αναφέρει η «Πρένσα Λατίνα». Το ποσοστό των αναλφάβητων στις 30 Ιουνίου ήταν μικρότερο του 4,1% και αναμένεται να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εντός αυτής της βδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κατά του αναλφαβητισμού είχε ξεκινήσει αρχικά κατά τη δεκαετία του '80 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των Σαντινίστας αλλά διακόπηκε, ενώ μπόρεσε να συνεχίσει στο πλαίσιο των προγραμμάτων της ALBA και κυρίως χάριν στην ανεκτίμητη συνεισφορά της Κούβας, μέσω του προγράμματος «Ναι μπορώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ