Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ζητούμενο η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων

«Ελέγχους» υπόσχεται ο Πούτιν με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας

Από το πολύνεκρο δυστύχημα στον υδροηλεκτρικό σταθμό
Από το πολύνεκρο δυστύχημα στον υδροηλεκτρικό σταθμό
ΜΟΣΧΑ.--

Τη διενέργεια «σοβαρών επιθεωρήσεων σε στρατηγικές και ζωτικές υποδομές της χώρας» ζήτησε χτες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη νότια Σιβηρία, όπου σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας πολύνεκρο δυστύχημα στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας, Σαγιάνο Σουσένσκαγια.

«Αυτά που συμβαίνουν στους δρόμους μας και στις περίπλοκες τεχνολογικές υποδομές μοιάζουν με ειδήσεις από εμπόλεμες ζώνες», είπε ο Πούτιν αναφερόμενος στις σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τις τεράστιες υλικές ζημιές. Σε επόμενο σημείο, ο Πούτιν υποσχέθηκε εντατικοποίηση των εργασιών συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών της Ρωσίας σε τομείς όπως η ενέργεια. Ως χτες τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει τα πτώματα 17 εργαζομένων ενώ πάνω από 50 άλλοι αγνοούνται.

Πάντως, εφημερίδες, όπως η «Ισβέστια», επέκριναν χτες την κυβέρνηση γιατί απέτυχε, όπως είπαν, στον εκσυγχρονισμό νευραλγικών υποδομών της χώρας, «με αποτέλεσμα τώρα να απειλείται ακόμη και η ασφάλεια της χώρας».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε αναφερθεί στα πρόσφατα επεισόδια έντασης στο βόρειο Καύκασο προτείνοντας γενικά και αόριστα «μέσα για τη βελτίωση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης και μέτρα εξουδετέρωσης των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών»...

  • Το πρώτο ρωσικό μαχητικό αεριωθούμενο πέμπτης γενιάς θα κάνει την παρθενική πτήση του ως το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «Σουκόι», που πρόσθεσαν επίσης ότι το νέο ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο «Σούπερτζετ» «μπορεί να καταλάβει το 20% της παγκόσμιας αγοράς περιφερειακών αεριωθουμένων μέσα σε 5 - 10 χρόνια».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ