Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΠΕΝΤΕΛΗ
Εργα προστασίας από πυρκαγιές μετά την ... πυρκαγιά!

Η Βορειοανατολική Αττική έγινε κάρβουνο. Οι καταγγελίες για την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης έρχονταν η μία μετά την άλλη από κατοίκους, εργαζόμενους σε δήμους, πυροσβέστες.

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση το θέμα της πρόληψης.

Χτες το πρωί, διεξαγόταν διαγωνισμός με αντικείμενο: «Συντήρηση Δασικού Οδικού Δικτύου Ορους Πεντέλης και Λοιπών Περιοχών Ευθύνης Δασαρχείου Πεντέλης». Μπορεί να καιγόταν το βουνό επί τρεις μέρες, ωστόσο ο συγκεκριμένος διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από τις 4 Αυγούστου, ήταν προγραμματισμένος για χτες, κατόπιν εορτής... Να πούμε απλά ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί σωτήριο για περιοχές όπως: Πεντέλη, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Μαραθώνα και Ανθούσα, επλήγησαν από τις φωτιές.

Δυστυχώς, αυτή είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού καθυστερούν να εγκρίνουν τα απαραίτητα κονδύλια με αποτέλεσμα, οι πυρκαγιές να προλαβαίνουν τα έργα προστασίας. Να σημειώσουμε ακόμα ότι τέτοια έργα δε θεωρούνται επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και δε χρηματοδοτούνται...

Απλά, για την ιστορία, ο χτεσινός διαγωνισμός αναβλήθηκε. Προφανώς, οι αρμόδιοι έκριναν ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει κανένα νόημα.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχος διαγωνισμός είχε γίνει για το σύμπλεγμα των Δερβενοχωρίων τον Ιούνη του 2007, λίγες μέρες αφότου η φωτιά είχε καταστρέψει την Πάρνηθα...


Το 1998, επί ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε ουσιαστικά η διάλυση του τομέα της πρόληψης, τώρα με τη ΝΔ συνεχίζεται και ολοκληρώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ