Σάββατο 29 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σταθερή η αύξηση των θυμάτων

Διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται γυναίκα 58 ετών, που νόσησε από τον ιό της νέας γρίπης Α(Η1Ν1). Πρόκειται για το ένατο σοβαρό κρούσμα της νόσου στη χώρα. Κρούσματα της νέας γρίπης πιστοποιήθηκαν και σε πέντε φαντάρους που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο και στην Αρτα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στο Στρατό Ξηράς μέχρι χτες ανέρχονταν σε 24 και είναι όλα ήπιας μορφής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το χτεσινό απολογισμό του ΠΟΥ, οι νεκροί διεθνώς από τη «νέα γρίπη» είναι 2.185. Βρετανία και Γαλλία έλαβαν χτες τα πρώτα δείγματα των νέων εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1. Στο Σικάγο των ΗΠΑ υγειονομικές υπηρεσίες διαπίστωσαν με βάση στατιστικά δεδομένα ότι η «γρίπη των χοίρων» (όπως λέγεται η νόσος διαφορετικά) είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να μεταδοθεί και να στείλει στο νοσοκομείο Ισπανόφωνους και Αφροαμερικανούς απ' ό,τι λευκούς Αμερικανούς. Είπαν πως αυτό δεν οφείλεται σε γενετικούς λόγους αλλά επειδή αυτές οι μειονότητες είναι πιο εκτεθειμένες (λόγω μικρότερης οικονομικής δύναμης) σε ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, το άσθμα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ