Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

ΡΩΜΗ.--

Εντονες αντιδράσεις και σειρά κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην εκπαίδευση έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Παιδείας Μαρίας Στέλας Τζελμίνι να περικοπούν 43.000 θέσεις έκτακτων καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα. Εν αναμονή της πανιταλικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Ρώμη, ήδη έχουν διοργανωθεί κατά τόπους συγκεντρώσεις και πρωτότυπες διαμαρτυρίες.

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη δεκάδες καθηγητές εμφανίστηκαν γυμνοί στην είσοδο λυκείων και γυμνασίων, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να συμβολίσουν την ανέχεια στην οποία τους «βυθίζει» η κυβερνητική απόφαση, ενώ στο Παλέρμο της Σικελίας έξι καθηγητές ξεκίνησαν απεργία πείνας για να τραβήξουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και να υπογραμμίσουν πως με αυτά τα νέα μέτρα θα χάσουν την δουλειά τους πάνω από 5.000 καθηγητές στο νησί. Στη Νάπολη, περίπου 50 διδάσκοντες, που δεν πρόκειται να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν «λαϊκό σχολείο», στις πιο προβληματικές περιοχές της πόλης, για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν να παρακολουθούν μαθήματα και τις απογευματινές ώρες, και να μην πέσουν, έτσι, στα δίχτυα του οργανωμένου εγκλήματος.

Η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισχυρίζεται πως η απόφαση αυτή είναι αναγκαία καθώς βάσει των στοιχείων του ΟΟΣΑ, η Ιταλία ξοδεύει τα υψηλότερα κονδύλια στην Ευρώπη ανά μαθητή για τη δημόσια Παιδεία, και επομένως, επιβάλλεται μια ...καλύτερη κατανομή των πόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ