Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Οργάνωση του αγώνα για ολόπλευρη καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής

Σημαντικό βήμα για την οργάνωση της πάλης αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες των ταξικών δυνάμεων του Πειραιά. Αύριο η σύσκεψη της ΔΕΣΚ στις 6 μ.μ. στο ΕΚΠ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή σύσκεψη της ΝΣΚ
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χτεσινή σύσκεψη της ΝΣΚ
Με τη συμμετοχή ναυτεργατών από όλες τις ειδικότητες αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων του Οίκου Ναύτη και του ΝΑΤ, έγινε χτες η σύσκεψη που διοργάνωσε η παράταξη της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» (ΝΣΚ) στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ. Το μαζικό «παρών» που καταγράφηκε στη σύσκεψη, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, ανέδειξε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας της ΝΣΚ που εντάσσεται στη δράση την οποία αναπτύσσουν αυτή την περίοδο οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά για τον αγωνιστικό συντονισμό των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα θα γίνει η πλατιά σύσκεψη της παράταξης «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε η ανάγκη για τη συσπείρωση δυνάμεων, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την οικοδόμηση επιτροπών αγώνα μέσα και έξω από τα καράβια, σε κάθε εργασιακό χώρο, να συνεχιστούν και να ενταθούν οι πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για την απόκρουση της σφοδρής επίθεσης του κεφαλαίου. Να απευθύνουν το κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταδικάσουν και στις εκλογές την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που την πρεσβεύουν.

Ο γραμματέας της ΝΣΚ, Θανάσης Ευαγγελάκης, εισηγητικά, αφού αναφέρθηκε σε στοιχεία που δείχνουν τι έχει στοιχίσει στους ναυτεργάτες και τι τους περιμένει από την αντιναυτεργατική πολιτική που έχει βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, υπογράμμισε: «Οι ναυτεργάτες, συνολικά οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα από τις εξελίξεις επιβάλλεται να στοιχηθούν στο δρόμο της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του ταξικού μετώπου και της λαϊκής πάλης, στο δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ο οποίος περνάει μέσα από την ενίσχυση του ΠΑΜΕ».

Τη σύσκεψη χαιρέτισε ο Γιώργος Γκότσης, στέλεχος της Ενωσης Ναυτεργατών και Λιμενεργατών Αυστραλίας. Μίλησαν επίσης ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), Δημήτρης Καραλιώκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού του Οίκου Ναύτη, Γιάννης Αλιγιζάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ, Γιώργος Δαούσης, από τους οποίους παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη δραματική κατάσταση των Ταμείων των ναυτεργατών.

Τη σύσκεψη «έκλεισε» ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, ο οποίος μεταφέροντας τις προχτεσινές αποφάσεις της διοίκησης της ναυτεργατικής Ενωσης κατήγγειλε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη ναυτιλία, που εξαρθρώνουν κάθε ναυτεργατική κατάκτηση και ανέδειξε το καθήκον των ναυτεργατών να καταδικάσουν και στην κάλπη την πολιτική αυτή, υπογραμμίζοντας ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος και προϋπόθεση για να αποκρουστεί αυτή η επίθεση του κεφαλαίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη 48ωρη απεργία και οι ναυτεργάτες (2011-06-25 00:00:00.0)
Απαντούν με απεργία στην πολιτική επιστράτευση (2010-12-09 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη (2010-08-31 00:00:00.0)
Πρωτοστατεί στην κλιμάκωση της πάλης (2010-06-05 00:00:00.0)
Νοθεία και διαπιστευτήρια στους εφοπλιστές (2008-12-17 00:00:00.0)
Σύσκεψη την Τρίτη (2006-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ