Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΠΡΟΤΥΠΟ»
Απέλυσε συνδικαλιστή

Παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 8 μ.μ., από τη Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

Σε παράνομη και εκδικητική απόλυση σε βάρος του Παναγιώτη Κουτσαντώνη, προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Πάτρας, προχώρησε ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πρότυπο» στην Πάτρα και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Πάτρας κ. Ζούπας.

Ο Π. Κουτσαντώνης που εργάζεται στο εν λόγω φροντιστήριο από το 1997, απολύθηκε από τον εργοδότη με τη δικαιολογία πως η διοίκηση θα κλείσει κάποια τμήματα στο φροντιστήριο και ως εκ τούτου δεν υπήρχε θέση γι' αυτόν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φροντιστηριάρχης και καινούρια τμήματα άνοιξε και επιπλέον καθηγητές προσέλαβε για να τα λειτουργήσει. Φαίνεται όμως ότι την εταιρεία ... «προβληματίζει» η αγωνιστική στάση του συνδικαλιστή που με συνέπεια απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων (και όχι αυτά της εργοδοσίας) συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για τη Συλλογική Σύμβαση τον περασμένο Ιούνη. Οπου στις μηδενικές αυξήσεις που πρότειναν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αντέδρασε και αντιπρότεινε πραγματικές αυξήσεις με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

Σήμερα το απόγευμα, στις 8 μ.μ., η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ μαζί με εκπροσώπους ταξικών σωματείων θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο φροντιστήριο «Πρότυπο», ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συνδικαλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ