Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να ακυρωθεί η απόφαση

Προθεσμία ως τις 8 Δεκέμβρη έχουν οι ασφαλισμένοι του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, για αναγνώριση χρόνων υπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να υπολογιστούν για το εφάπαξ. Το Ταμείο ζήτησε στην ουσία από τους εργαζόμενους να πληρώσουν χωρίς να ξέρουν αν θα έχουν πραγματικό όφελος, καθώς αναμένονται ανατροπές στο ασφαλιστικό. Η ΕΣΑΚ Δημοσίου, αντίθετη στο θέμα, θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένα όριο και ο κάθε υπάλληλος να κρίνει μόνος του όταν θα βγει στη σύνταξη αν τον συμφέρει να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία.

Σε επιστολή της ΑΔΕΔΥ στο Ταμείο, αναφέρεται ότι «είμαστε αντίθετοι στον εξαναγκασμό τη στιγμή που επίκειται νέος ασφαλιστικός νόμος» και ότι «ζητάμε να δώσετε την ευχέρεια στους υπαλλήλους να κάνουν τις επιλογές τους τουλάχιστον μετά τις τελικές κυβερνητικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Η διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα, πλην όμως δήλωσε αναρμόδια να ακυρώσει την απόφαση. Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη να ανακαλέσει τη σχετική απόφαση και αναμένεται συγκεκριμένη απάντηση την Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ