Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Διώκεται συνδικαλιστής

Η διοίκηση της Τράπεζας  διώκει πειθαρχικά συνδικαλιστή επειδή υποστήριξε συνάδελφό του

Σε μια τρομοκρατική συνδικαλιστική δίωξη και προσπάθεια παρεμπόδισης της άσκησης συνδικαλιστικής δράσης, προχώρησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παραπέμποντας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Α. Περώνη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο του «Αγωνιστικού Μετώπου» (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ ), επειδή υποστήριξε... συνάδελφό του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ζήτησε την παύση της πειθαρχικής διαδικασίας. Η δίωξη του συνδικαλιστή ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρέθηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας και υποστήριξε συνάδελφό του. Τότε δέχτηκε φραστική επίθεση του διευθυντή του υποκαταστήματος, ότι δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης και ότι πρέπει να λειτουργεί ως στέλεχος και όχι ως συνδικαλιστής!

Στην προσπάθεια της διοίκησης της Τράπεζας βοήθησε και η διοίκηση του Συλλόγου, η οποία όλο αυτό τον καιρό δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει και το μόνο που δηλώνει είναι ότι στην απολογία θα παραστεί όλο το ΔΣ.

Την πρωτοφανή προσπάθεια της διοίκησης της Τράπεζας καταγγέλλει με ανακοίνωση η ΕΣΑΚ Τραπεζών, σημειώνοντας ότι «οι αστήριχτες κατασκευασμένες κατηγορίες στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και αντιδρούν στην κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική. Οι απειλές και η προσπάθεια τρομοκρατίας δεν αγγίζουν τους ΕΣΑΚίτες, που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αποτραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Ο Α. Περώνης για τη δράση του απολογείται μόνο στους εργαζόμενους και όχι στους εντεταλμένους της εργοδοσίας ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ