Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ενίσχυση των δυνάμεων κατοχής και ένταση του πολέμου

Η κατοχή για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού προκαλεί καθημερινή αιμορραγία στο λαό του Αφγανιστάν
Η κατοχή για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού προκαλεί καθημερινή αιμορραγία στο λαό του Αφγανιστάν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα «προειδοποίηση» ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν θα χαθεί αν δεν ενισχυθούν οι κατοχικές δυνάμεις, απηύθυνε χθες προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο διοικητής των κατοχικών αμερικανο-ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, απαιτώντας περαιτέρω κλιμάκωση και εντατικοποίηση του πολέμου. Σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε στην «Ουάσιγκτον Ποστ», χθες, ο Αμερικανός στρατηγός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι απαιτείται νέα στρατηγική για τις κατοχικές δυνάμεις, καθώς και σημαντικές ενισχύσεις σε περίπτωση που θέλουν να κερδίσουν τον πόλεμο και να μην καταλήξουν σε αποτυχία, σημειώνοντας ότι, αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν το προβάδισμα, η «κατατρόπωση των ανταρτών δε θα είναι πλέον εφικτή»...

Προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του για αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων, ο Σ. Μακ Κρίσταλ ανέφερε ότι το Αφγανιστάν ήταν πάντα ελλιπώς εξοπλισμένο σε κατοχικές δυνάμεις και εξακολουθεί να είναι, κάτι που μπορεί να «επιφέρει μεγαλύτερη διάρκεια του πολέμου, περισσότερες απώλειες και, τέλος, απώλεια ακόμα και της πολιτικής υποστήριξης, με καταληκτικό την ήττα στον πόλεμο». Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν τη CIA επίσης να αυξάνει τους πράκτορες και τους παραστρατιωτικούς της στο Αφγανιστάν, φτάνοντας τα επίπεδα του Ιράκ, για την ενίσχυση του πολέμου.

Στο μεταξύ, μετά και τις σοβαρές ενδείξεις για καλπονοθεία, στην προεδρική αναμέτρηση της 20ής Αυγούστου, η Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν και η Ανεξάρτητη Επιτροπή του ΟΗΕ ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να συνεργαστούν για να καθορίσουν τις διαδικασίες της νέας μερικής καταμέτρησης των ψήφων που αποφασίστηκε στις 8 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ