Πέμπτη 1 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΟΥΙΝΕΑ
Καταστολή και χουντική υποκρισία

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- H χούντα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας απαγόρευσε χτες ως το τέλος της βδομάδας τις δημόσιες συναθροίσεις και διαδηλώσεις κάνοντας τη θλιμμένη για την κτηνώδη καταστολή συγκέντρωσης της αντιπολίτευσης την περασμένη Δευτέρα που οδήγησε στο θάνατο περίπου 160 ανθρώπους και προκάλεσε τραύματα σε πολλές εκατοντάδες άλλους.

Ο λοχαγός Μούσα Ντάντις Καμάρα (επικεφαλής των χουντικών απ' το Δεκέμβρη του 2008) εμφανίστηκε μάλιστα τηλεοπτικά και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ...ανεύθυνη πολιτική δράση. Υποκριτικά ζήτησε «έρευνα» για τις συνθήκες διάπραξης των φρικαλαιοτήτων (θανάσιμοι πυροβολισμοί ακόμη και 15χρονων, βιασμοί γυναικών στους δρόμους κ.ά.).

«Ηταν οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης που οδήγησαν τους γιους και τις κόρες άλλων στο θάνατό τους ενώ οι δικοί τους γιοι και θυγατέρες ζούσαν άνετα κάπου αλλού» ισχυρίστηκε ο δικτάτορας, λέγοντας πως η χούντα του θα... «πληρώσει αποζημιώσεις» στις οικογένειες των αδικοχαμένων και των τραυματισμένων.

Το μεγαλύτερο διάστημα απελευθέρωσης της Γουινέας απ' την πρώην αποικιοκρατία της Γαλλίας, διοικεί τη χώρα μία σειρά διεφθαρμένων «πολιτικών» και στρατιωτικών κυβερνήσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα αυτή των περίπου 10.000.000, κρύβει στο υπέδαφός της τεράστια αποθέματα σε διαμάντια, χρυσό, σίδηρο και τα μισά αποθέματα του πλανήτη σε βωξίτη (που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αλουμινίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ