Παρασκευή 2 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΖΗΜΕΝΣ»
Στα σκαριά 200 απολύσεις

Να μη δεχτούν καμιά απόλυση και να εμποδίσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 200 απολύσεις αποφάσισαν στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι της «Siemens».

Η συνέλευση, όπου βρέθηκαν το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και το ΠΑΜΕ, έγινε ύστερα από την ανακοίνωση που έκανε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία, ζητώντας την «οικειοθελή αποχώρηση» 200 εργαζομένων της εταιρείας, σε σύνολο 550, μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, επικαλούμενη την οικονομική κρίση. Μάλιστα, η εταιρεία τάζει μπόνους στους εργαζόμενους για να τους «δελεάσει», αφού πρώτα τελειώσουν τα «project» που τους έχουν ανατεθεί. Το σωματείο τονίζει πως τη δουλειά τους θα χάσουν και πολλοί εργαζόμενοι στη SIEMENS που είναι επινοικιαζόμενοι ή δουλεύουν με «μπλοκάκι».

Το ΣΕΤΗΠ, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την απόφαση της ΓΣ των εργαζομένων «οι οποίοι απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα της επιχείρησης έδωσαν ηχηρή απάντηση». Οπως τονίζεται, η εταιρεία «εκβιάζει χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι η απόφαση έρχεται από Γερμανία και ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να την αλλάξουν». Μεταφέροντας την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων, το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους «να μη δεχτούν κανένα εκβιαστικό δίλημμα», φέρνοντας πρόσφατα παραδείγματα της δύναμης που έχουν οι εργάτες και ανέδειξε ο αγώνας στον «Παπουτσάνη», στη «Wind και αλλού.

«Καλούμε τους συναδέλφους στη Siemens», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ, «και στο σύνολο του κλάδου να εγγραφούν και να μαζικοποιήσουν το ΣΕΤΗΠ και να στηρίξουν εκείνες τις δυνάμεις που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό τους».

Στο μεταξύ, μετά από δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της WIND μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο, έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, «πάγωσαν» τα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε το ΣΕΤΗΠ, αναδεικνύοντας τη σταθερή του παρέμβαση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ