Κυριακή 11 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τη «βούλα» της ΕΕ και για τους ΕΒΕ

Η επομένη των εκλογών βρίσκει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να πρέπει να αγωνιστούν σκληρά για να αντικρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική που έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ, με τη «βούλα» της ΕΕ.

Η «δέσμευση» του Γ. Παπανδρέου ήταν η προώθηση νομοσχεδίου που θα παγώσει δανειακές υποχρεώσεις για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και θα συνεχίσει την πολιτική των χρηματοδοτήσεων και εγγυήσεων τύπου Ταμείου Εγγυοδοσίας. Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστούν τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η νέα κυβέρνηση.

Αυτό που έχει ήδη αποσαφηνιστεί είναι ότι θα συνεχιστεί ουσιαστικά η εφαρμογή μιας πολιτικής που ευνοεί τους μεγάλους και καταδικάζει τους μικρούς, αλλάζοντας ίσως την ημερομηνία εκτέλεσης της τελικής «ποινής».

Είναι δεδομένο για την ΕΕ και για τη νέα κυβέρνηση ότι οι μικρές επιχειρήσεις θα πορευτούν μόνες και αβοήθητες αντιμετωπίζοντας τόσο την επίθεση των μεγάλων επιχειρήσεων, όσο και μια σειρά από αρνητικά γι' αυτές νομοθετικά μέτρα. Αυτά που δεν έχουν ειπωθεί, για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, την επαγγελματική στέγη, τις εισαγωγές, την ασφάλιση, τη φορολογία, είναι οι πραγματικοί «δείκτες» της κυβερνητικής πολιτικής. Αλλωστε αυτά υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την ολοένα αυξανόμενη μεγέθυνση των μεγάλων, που συρρικνώνει τους μικρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ