Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απήργησαν χτες στη «VODAFONE»

Ενώ σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στη «WIND»

Ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας για μεταφορά τριάντα συναδέλφων τους στην εταιρεία «HOL», η οποία θα οδηγήσει σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «VODAFONE». Στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Χαλάνδρι, παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και καλώντας σε συσπείρωση στο κλαδικό συνδικάτο, σε ενιαία ταξική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου.

Σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στη «WIND» διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς η εργοδοσία προχωρά σε μείωση προσωπικού - στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που γίνονται στην εταιρεία - είτε απολύοντας είτε, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, εξαναγκάζοντας σε παραίτηση. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς με την εργοδοσία να προτείνει μηδενικές αυξήσεις, με πρόσχημα την κρίση.

Με ανακοίνωσή της, η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στις δύο εταιρείες, χωρίς βέβαια να αναφέρει πουθενά ότι είναι αυτή που, μεταξύ άλλων, αρνείται πρακτικά τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας που να περιλαμβάνει, εκτός από τον ΟΤΕ και τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μια πρόταση που οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις προβάλλουν ως αναγκαία χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ