Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΝΟΤΟΣ COM»
Σε οργανωμένη πάλη καλεί το σωματείο

Εξόρμηση σήμερα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που καλεί σε Γενική Συνέλευση

Να μη δώσουν ούτε λεπτό ανοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην τρομοκρατία των εργοδοτών, στην εξαθλίωσή τους, καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΝΟΤΟΣ COM» - πρόσφατα έγιναν εννέα απολύσεις στο κατάστημα «Νότος Γκάλερι» - ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η άμεση οργάνωση, η συλλογική αντίσταση και πάλη των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι επιτακτική καθώς η επιχείρηση σχεδιάζει και νέες απολύσεις, προκειμένου να «ξεπεράσει» την κρίση.

Στην ανακοίνωσή του συλλόγου που από σήμερα θα μοιραστεί πλατιά στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «ΝΟΤΟΣ COM» σημειώνεται ότι οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι συνεχίζουν και με τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το αντεργατικό τους έργο. Προχωρούν σε απολύσεις, καταργούν δικαιώματα των εργαζομένων, πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, ενώ η κερδοφορία τους συνεχώς μεγαλώνει. «Βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργοδότες - τονίζει - καλούν εμάς τους εργαζόμενους να πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου». Γι' αυτό ο σύλλογος τονίζει ότι «δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας να πληρώσουμε εμείς την κρίση του κεφαλαίου είτε με απολύσεις, είτε με κατάργηση της Κυριακής αργίας, είτε με χάρισμα των δικαιωμάτων μας μέχρι να περάσει η κρίση, γιατί η κρίση θα περάσει και τα αντεργατικά μέτρα και η εξαθλίωσή μας θα παραμείνουν και μετά την κρίση».

Σ' αυτήν την κατεύθυνση το ταξικό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΝΟΤΟΣ COM» σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο, 17 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του (πλ. Μητροπόλεως 10). «Να παρεμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων, να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση, να περάσουμε στην αντεπίθεση με τη συλλογική μας δράση και με όπλο την εργατική αλληλεγγύη των ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ», καταλήγει.

Τις απολύσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση «Νότος Γκάλερι» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλώντας τις γυναίκες να αντισταθούν στην προσπάθεια της εργοδοσίας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. «Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν: η εργοδοσία και το κεφάλαιο», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ