Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις στο πολυιατρείο του ΙΚΑ

Τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο Πολυϊατρείο του ΙΚΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου (ΕΚΖ). Το ΕΚΖ τονίζει ότι διαρκώς το προσωπικό μειώνεται χωρίς να αντικαθίσταται. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

  • Το ακτινολογικό εργαστήριο έκλεισε, αφού ο χειριστής έφυγε και ο γιατρός πήρε άδεια και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να προσφεύγουν στο νοσοκομείο (που και αυτό υπολειτουργεί) είτε σε ιδιωτικά ακτινολογικά εργαστήρια.
  • Ο αιμολήπτης πήρε μετάθεση και το μικροβιολογικό εργαστήριο δε λειτουργεί.
  • Ο διευθυντής του Πολυιατρείου είναι ορθοπεδικός γιατρός, χρήση ελεγκτή κάνει η παιδίατρος, ενώ μια ακόμα παιδίατρος που υπηρετούσε εκεί έφυγε με μετάθεση.
  • Παλιότερα έφυγαν πνευμονολόγος, ορθοπεδικός, παθολόγος και νευρολόγος που δεν αντικαταστάθηκαν.
  • Δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως οφθαλμίατρου και ενδοκρινολόγου.
  • Δεν υπάρχει ειδικό ιατρείο για τη «νέα γρίπη», ενώ τα ραντεβού στα ιατρεία και εργαστήρια κλείνονται για μετά από ένα μήνα και περισσότερο.

«Ευθύνες για την κατάσταση αυτή στο χώρο της υγείας, και όχι μόνο, έχουν οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ που υλοποιώντας πιστά τις εντολές της ΕΕ στηρίζουν το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, καταπατώντας κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων» υπογραμμίζει το ΕΚΖ. Και απαιτεί πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό για το Πολυιατρείο του ΙΚΑ, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Κασταρίου και των αγροτικών ιατρείων του νησιού. Ακόμα, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν καθολικό σύστημα Υγείας, με χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες, ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ