Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
«Νεκρώνουν» σήμερα τη Ζώνη

Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει από το Πέραμα μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας

Με 24ωρη απεργία που αρχίζει από σήμερα τα ξημερώματα, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να έχουν μεροκάματο, διεκδικώντας μέτρα για να έρθουν δουλειές στη Ζώνη και για την πραγματική προστασία των χιλιάδων ανέργων του κλάδου τους.

Με απόφαση των ταξικών τους σωματείων και των Γενικών Συνελεύσεών τους, σήμερα απεργούν όλες οι ειδικότητες στη Ζώνης. Στη διάρκεια της απεργίας, οι εργατοτεχνίτες θα συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα. Στη συνέχεια, με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες τους θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία, η οποία μέσω του Πειραιά θα φτάσει στην Αθήνα, οπότε και στις 10 το πρωί θα κάνουν στάση και συγκέντρωση στην πλατεία Κουμουνδούρου. Από εκεί θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ άλλων απαιτούν την άμεση αναβάθμιση της υποδομής (επισκευή φθαρμένων ντόκων, δαπέδων εγκατάσταση αναγκαίων δικτύων, ρεύματος, νερού κ.λπ.) και εγκατάσταση δύο δεξαμενών ΠΑΝΑΜΑΞ στην επισκευαστική βάση Κυνοσούρας στη Σαλαμίνα. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοπλοΐας να κατασκευάζονται και στη Ζώνη. Εκτακτο επίδομα για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους της Ζώνης 1.500 ευρώ με προϋπόθεση από μηδέν έως 100 ένσημα το πρώτο 6μηνο του 2009 και επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκαμάτου τους σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις το οποίο θα τους καταβάλεται μέχρι να βρουν δουλειά στην ειδικότητά τους. Διεκδικούν επίσης ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, άμεση συνταξιοδότηση των εργαζόμενων πάνω από 55 ετών μέσω ΛΑΕΚ, πάγωμα των δόσεων όλων των δανείων.

  • Παρέμβαση για την άμεση πληρωμή των εργαζομένων της εταιρείας ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ, έκανε χτες το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», στο υπουργείο Εργασίας. Οι 400 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τρεις μέχρι και έξι μήνες. Την επόμενη βδομάδα το συνδικάτο θα κάνει νέα παρέμβαση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ