Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνέπεια της ανάπτυξης που υπηρετεί την πλουτοκρατία

Για την αύξηση της ανεργίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχόλιό του, τονίζει:

«Η αλήθεια είναι ότι η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφει η ΕΣΥΕ και ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται και σε συνθήκες κρίσης και σε συνθήκες ανάκαμψης της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας. Η πολιτική της ΕΕ με την οποία συμφωνούν και εφαρμόζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα προγράμματα stage, η ελαστική - προσωρινή και ανασφάλιστη εργασία έχει αποδειχτεί ότι όχι μόνο δεν περιορίζουν την ανεργία, αλλά καταστρατηγούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, κάνουν πιο φτηνή την εργατική δύναμη.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν αυτήν την πολιτική στο σύνολό της. Πιο αποφασιστικά και ενιαία να παλέψουν για πραγματική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και κατά των απολύσεων. Ούτε 1 ευρώ δεν πρέπει να δίνεται ως κίνητρο απασχόλησης στους εργοδότες.

Η σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα όλων των εργαζομένων, γιατί είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο. Μπορεί να γίνει αν η ανάπτυξη υπηρετεί τους εργαζόμενους και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ