Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται

Εσύ πρέπει να σφίξεις το ζουνάρι. Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται εσένα πρέπει να σε ζώνουνε τα φίδια. Δε θέλει και πολλά μαντέματα, δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται, μαύρες μέρες ξημερώνουν για σένα. Οταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν είναι πια ιστορία, είναι φάρσα και συ πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου. Οταν οι καπιταλιστές θριαμβολογούν, τίποτα καλό δεν προμηνύεται για σένα. Εσύ κράτα και μικρό καλάθι.

Στο ίδιο έργο θεατές χρόνια και χρόνια. Κύρτωσε η ράχη μας από τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Το τομάρι ο λύκος κι αν αλλάξει, δεν παύει να είναι λύκος. Ο Δούρειος Ιππος είναι μια παλιά και ξεχασμένη ιστορία και δεν πρέπει να σε ξεγελά και να σε τρομάζει. Απεναντίας πρέπει να σε ταρακουνά και να σε προβληματίζει..! Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός. Οι ανάγκες σου θα μεγαλώσουν, μια και οι καπιταλιστές δεν έχουν άλλο στόχο από το να σου τις αυξήσουν.

Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται, πρέπει να χτυπά το καμπανάκι της δικής σου επαγρύπνησης, της δικής σου ετοιμότητας για δράση.

Σε κατακλύζουν οι νομπελίστες της Ειρήνης και της Λογοτεχνίας για να σου αποδείξουν ακόμα μια φορά - και να το καταλάβεις - πόσο «δίκαιοι και αντιαμερικανοί» και πάνω από ταξικές ανισότητες και προκαταλήψεις είναι η κοινωνία τους. Η κοινωνία των καπιταλιστών. Τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση και ικανοποίηση και δεν παύουν να το δείχνουν. Κι εκείνοι, ακόμα και περισσότερο αυτοί, εκεί που έφτυναν, τώρα γλείφουν, γιατί έτσι επιβάλλει το συμφέρον τους.

Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται, κοίταξε να δεις τι σε περιμένει. Το παιδί το δικό σου, το παιδί του γείτονα, το παιδί της διπλανής σου πόρτας κινδυνεύει να βρεθεί στο Αφγανιστάν και να θυσιαστεί για τα συμφέροντα άλλων.

Κανένας σεβασμός στην αλήθεια και την Ιστορία. Οταν οι καπιταλιστές χαίρονται, σημαίνει πως περιμένουν να ξεκοκαλίσουν κι άλλες γενναίες κρατικές χρηματοδοτήσεις σε βάρος σου. Οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του θριάμβου τους δεν είναι για σένα. Σας χωρίζει άβυσσος.

Εσύ πρέπει να καιροφυλαχτείς, ν' ανησυχείς και να θωρακίζεσαι. Εσύ πρέπει να συνειδητοποιήσεις την ταξική σου θέση, να παίρνεις δύναμη από τη δύναμή σου, να συσπειρώνεσαι και να αντεπιτίθεσαι, οργανωμένος μέσα από τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ