Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάλη για την ανασυγκρότηση του γυνακείου κινήματος

Η λύση των προβλημάτων θα έρθει μέσα από συλλογικούς αγώνες με στόχο και προοπτική την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, τονίστηκε στην προχτεσινή παναττική συνάντηση (στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΓΕ)
Η λύση των προβλημάτων θα έρθει μέσα από συλλογικούς αγώνες με στόχο και προοπτική την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, τονίστηκε στην προχτεσινή παναττική συνάντηση (στιγμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση της ΟΓΕ)
Τους άξονες δράσης του γυναικείου κινήματος στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενόψει των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) κατά τη διάρκεια της Παναττικής Συνάντησης, προχτές το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου.

Η εισήγηση παρουσιάστηκε από την πρόεδρο της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, η οποία υπογράμμισε: «Η ανάγκη ανασυγκρότησης του κινήματός μας γίνεται όσο ποτέ επιτακτική. Σε ό,τι μας αναλογεί οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα ώστε οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ να μπουν μπροστά στους αγώνες. Για το άμεσο μέλλον επικεντρώνουμε τους αγώνες μας: Στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εργασιακά, στην κοινωνική πολιτική - μητρότητα, στην ακρίβεια (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, διόδια, κ.ά.)».

Ακολούθως τόνισε: «Η λύση των προβλημάτων δε θα βρεθεί ποτέ μέσα από τον ατομικό δρόμο, αλλά μόνο μέσα από συλλογικούς αγώνες με στόχο και προοπτική την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μέσα από τη δράση και με ταυτόχρονη την ιδεολογικοπολιτική δουλειά, θα γίνει και η μαζικοποίηση των συλλόγων και προπαντός ο στοχευμένος απεγκλωβισμός γυναικών των λαϊκών στρωμάτων από τα καλοστημένα δόκανα που τους έχει στήσει η κυρίαρχη τάξη».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια πλήθος γυναίκες από συλλόγους διαφόρων περιοχών της Αττικής, οι οποίες κατέθεσαν πλούσια εμπειρία από τη δράση τους τον τελευταίο μήνα σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και τομείς (παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, κ.ά.) για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, της μητρότητας, των παιδιών καθώς και τα μέτωπα πάλης που θα ανοίξουν στις περιοχές τους με τη συμμετοχή και άλλων γυναικών.

Ενα από τα μέτωπα πάλης των γυναικών στο οποίο έγινε ιδιαίτερη αναφορά είναι οι πολύχρονοι αγώνες του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, με τη συμμετοχή πλήθους γυναικών το τελευταίο διάστημα, για την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής καθώς εδώ κι ενάμιση χρόνο η δημοτική αρχή (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) έχει επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Επίσης, στην Παλλήνη και στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων ο Σύλλογος παρεμβαίνει δυναμικά και σε χώρους δουλειάς όπου εργάζονται πολλές γυναίκες (ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, εργοστάσια, κλπ.) με στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ