Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Βιάζεται να προχωρήσει τον αντιλαϊκό «Καποδίστρια 2»

Με την ΕΝΑΕ συναντήθηκε χτες ο Γ. Ραγκούσης

Βιάζεται η κυβέρνηση να προωθήσει την περιβόητη Διοικητική Μεταρρύθμιση - γνωστή και ως «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2» - όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε οι διαβουλεύσεις που έχει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης με τις Ενώσεις των ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού αλλά και η κινητικότητα που παρατηρείται ώστε να διασφαλιστεί η συγκατάθεση των «πράσινων» δημάρχων στις τελικές κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες θα συγκεκριμενοποιηθούν με τις προγραμματικές δηλώσεις τις οποίες παρουσιάζει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Χτες, ο Γ. Ραγκούσης συναντήθηκε με την Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (σ.σ. προχτές είχε συναντηθεί με την ΚΕΔΚΕ), όπου ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν κεντρική θέση είχε το ζήτημα του νέου Καποδίστρια. «Αναφερθήκαμε - δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ενωσης Δ. Δράκος - και στο μέγα ζήτημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εμείς, όπως γνωρίζετε, με συνέδρια τα οποία ήδη έχουμε κάνει, έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για να πάμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο, με αιρετό πρόεδρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δομές περιφερειακές - διοικητικές. Οπως μας είπε ο υπουργός Εσωτερικών εμμένουν στις εξαγγελθείσες μέσα από το πρόγραμμα της κυβέρνησης θέσεις τους και θα έχουμε λεπτομέρειες στις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός με δηλώσεις του ανέφερε ότι το πολιτικό μήνυμα είναι η ομόφωνη και ομόθυμη - όπως είπε - θετική γνώμη των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο ίδιος δε θέλησε να αποσαφηνίσει αν ο δεύτερος Καποδίστριας θα περάσει άμεσα από τη Βουλή ώστε να ισχύσει στις τοπικές εκλογές του 2010 ή αν θα καθυστερήσει με αποτέλεσμα η εφαρμογή του να πάει στο 2014. Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστεί στις προγραμματικές δηλώσεις είτε με την ομιλία του πρωθυπουργού είτε κατά τη δική του παρέμβαση.

Την παραπάνω εικόνα της κυβερνητικής πρεμούρας να προωθήσει τον «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 2» συμπληρώνει το γεγονός ότι προχτές το βράδυ - σύμφωνα με πληροφορίες - υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ΤΑ. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως μετά τη συνάντηση άρχισε πυρετώδης προσπάθεια για να βολιδοσκοπηθούν όλοι οι τοπικοί άρχοντες που ανήκουν ή πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και να διαγνωστεί η άποψή τους αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση και το χρόνο που αυτή πρέπει να προωθηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ