Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
«Υψηλές» οι προσδοκίες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Συμφωνίες περαιτέρω ανάπτυξης των ρωσο-σερβικών διακρατικών σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της Ενέργειας, της Οικονομίας, των Μεταφορών, των Κατασκευαστικών Εργων, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης αναμένεται να υπογραφούν σήμερα στο πλαίσιο της ιστορικής (όπως χαρακτηρίζεται απ' τα σερβικά ΜΜΕ) επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στη Σερβία ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η σερβική ηγεσία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταξύ άλλων τη συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ενός δισ. δολαρίων απ' τη Ρωσία αλλά και για τις πιθανές νέες επενδύσεις τεράστιων ρωσικών επιχειρήσεων (π.χ. ρωσικοί σιδηρόδρομοι, ενεργειακή εταιρεία «Gazprom», τράπεζες κ.λπ.) στη Σερβία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος μεταβαίνει στο Βελιγράδι συνοδεία 100 υπουργών, συμβούλων, τραπεζιτών, διευθυντών επιχειρηματικών κολοσσών κ.λπ. για να συμμετάσχει, εκτός των άλλων, και στους 65ους εορτασμούς της αντιφασιστικής νίκης και απελευθέρωσης του Βελιγραδίου απ' τη ναζιστική κατοχή.

Επί ποδός βρίσκονται πάνω από 5.000 Σέρβοι αστυνομικοί για να εφαρμόσουν αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Ρώσου ηγέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ