Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά θα διαβιβάσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου το φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης του θανάτου του 25χρονου Πακιστανού, πριν από λίγες ημέρες στη Νίκαια. Η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ανατεθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη, μετά από καταγγελίες ότι είχε προηγηθεί βασανισμός του στο αστυνομικό Νίκαιας. Υπενθυμίζουμε πως ο Πακιστανός στις 28 Σεπτέμβρη είχε συλληφθεί για απειλή και σωματική βλάβη ανήλικου συμπατριώτη του και μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δέκα ημέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.

Χτες, οδηγήθηκαν στον Β' τακτικό ανακριτή Πειραιά οι 7 νεαροί που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων το περασμένο Σάββατο, μετά από πορεία διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας. Στους πέντε από τους συλληφθέντες η εισαγγελέας Πειραιά είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και σε δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι δύο από τους πέντε που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί. Οι υπόλοιποι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο στους δύο που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και του ενός σε βαθμό πλημμελήματος, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Να σημειώσουμε πως είναι η πρώτη φορά που ασκούνται διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, με βάση τη νομοθεσία σχετικά με τους «κουκουλοφόρους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ