Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κυνηγητό στους μετανάστες με ... ψυχολογική υποστήριξη

Με ...ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που θα προσληφθούν και θα τοποθετηθούν στα αστυνομικά τμήματα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (το πρώην Δημόσιας Τάξης) επιχειρεί να πείσει ότι η καταστολή σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων θα γίνεται με ...επιστημονικό τρόπο. Την ίδια ώρα βέβαια που ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναγγέλλει τέτοια μέτρα, οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων συνεχίζονται.

Τη σχετική εξαγγελία ανακοίνωσε χτες κατά τη διάρκεια διαβήματος διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας και της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Παράλληλα, εξήγγειλε τη μεταφορά της αρμοδιότητας του πολιτικού ασύλου από την Αστυνομία στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και την πρόσληψη μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα που θα λειτουργούν ως διαμεσολαβητές με τους κρατούμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαγγείλει το ίδιο ακριβώς μέτρο, της πρόσληψης μεταναστών, μόνο που είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να στήσει ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών. Τώρα, φαίνεται πως αυτό εμφανίζεται με την ταμπέλα των ...διαμεσολαβητών. Ακόμα, ο υπουργός ανήγγειλε και την ίδρυση ειδικού γραφείου καταγγελιών σε συνεργασία με το «Συνήγορο του Πολίτη».

Οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας και της «Κίνησης» απαίτησαν «να τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ και να σταματήσει η συγκάλυψη των αιτιών θανάτου». Ο 27χρονος μετανάστης από το Πακιστάν πέθανε λίγες μέρες μετά την προσαγωγή του στο ΑΤ Νίκαιας. Παράλληλα, ζητήθηκε να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης των απαγωγών των Πακιστανών, να ανοίξουν οι φάκελοι αστυνομικής βίας και η κατάργηση των νόμων που απαξιώνουν το δικαίωμα στο άσυλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ