Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΡΡΗ
Ρυθμίσεις για ... ευχάριστη αναψυχή

Με πρόσχημα την ασφάλεια των πεζών και την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στου Ψυρρή, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν πριν απ' όλα την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής ως πολυδιασκεδαστηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως βασικός στόχος προβάλλεται «η δημιουργία ενός ευχάριστου και προσιτού περιβάλλοντος για αναψυχή τις βραδυνές ώρες, όταν δεν υπάρχει εμπορική δραστηριότητα». Ακολούθως και οι ρυθμίσεις που προτείνονται έρχονται να εξυπηρετήσουν κατά κύριο λόγο τα νυχτερινά μαγαζιά και τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης που θα χρησιμοποιούν οι επισκέπτες της περιοχής. Ενδεικτικό είναι ότι δε γίνεται πουθενά λόγος για τις περίπου 400 βιοτεχνίες που υπάρχουν, ενώ για τους κατοίκους θεωρείται ότι «προσπαθούν να συνυπάρξουν με τις υπόλοιπες χρήσεις της περιοχής».

Η μελέτη αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως να επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να εγκριθούν και να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις της. Με αυτό το πρόσχημα και δεν έγινε συζήτηση επί της ουσίας του περιεχομένου της. Στη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Αποκλείεται η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην περιοχή, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται με ειδική κάρτα, με το ανάλογο αντίτιμο. Προτείνεται τέλος καλή και συστηματική αστυνόμευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ