Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Κινητοποίηση διοργανώνει την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στον κόμβο Αγίου Στεφάνου στην Εθνική Οδό, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη βιομηχανική ζώνη

Από την προηγούμενη κινητοποίηση της Επιτροπής στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου
Από την προηγούμενη κινητοποίηση της Επιτροπής στον Κόμβο Αγίου Στεφάνου
Σε νέα κινητοποίηση προχωρά η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στη βιομηχανική ζώνη Κρυονερίου - Αγίου Στεφάνου την ερχόμενη Παρασκευή στις 4 μ.μ. στον κόμβο της Εθνικής οδού απαιτώντας: Να μην τοποθετηθούν διόδια στο κόμβο Αγίου Στεφάνου, να καταργηθούν όλα τα διόδια και να υπάρχει ελεύθερη διέλευση παντού.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Παρασκευής απευθύνει και η Επιτροπή Παρέμβασης Κατοίκων Αγίου Στεφάνου που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου που περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης που ψήφισαν στη βουλή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αναβλήθηκε προς το παρόν μετά τη γενική κατακραυγή και την αποφασιστική κινητοποίηση κατοίκων και εργαζόμενων της περιοχής. Ομως τα σχέδιά τους δε ματαιώθηκαν καθώς ήδη προχωρά η εγκατάσταση παράπλευρων σταθμών».

Η Επιτροπή προειδοποιεί κατοίκους και εργαζόμενους, ότι δεν πρέπει να δεχτούν «καμιά συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση γιατί έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και να χρυσώσει το χάπι». Χαρακτηρίζει κοροϊδία, ότι τάχα θα αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου γιατί, όπως τονίζει, «αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί με την άμεση κατάργηση των διοδίων των Αφιδνών. Αντί για αυτό όμως πρόσθεσαν διόδια και στη κάθοδο των Αφιδνών δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Δεν τους αφορά το αίτημα κατάργησης των διοδίων!

Το θέμα των διοδίων συζητήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής μετά από παρέμβαση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας αλλά και κάτω από την πίεση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Αττικής οι οποίοι την περασμένη Κυριακή για δεύτερη φορά άνοιξαν με κινητοποίηση τα διόδια. Ωστόσο, τόσο στη συζήτηση όσο και στο ψήφισμα που τελικά υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, ήταν εμφανής η προσπάθεια και της νομαρχιακής αρχής (ΝΔ) αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑΟΣ) μαζί με τους δημάρχους και προέδρους των 14 χωριών της Βορειοανατολικής Αττικής να αντιμετωπίσουν το θέμα μόνο στα στενά τοπικά όρια. Ετσι οι απαιτήσεις τους περιορίζονται στην κατάργηση των διοδίων μόνο εντός του νομού Αττικής και στην αποπροσανατολιστική θέση περί «επαναδιαπραγμάτευσης» ή «αλλαγής» της σύμβασης παραχώρησης.

Μάλιστα, με πρώτο και καλύτερο το νομάρχη Λεωνίδα Κουρή, σχολίασαν αρνητικά την ξεκάθαρη θέση της ΝΑΣ που διατυπώθηκε και με ψήφισμα που κατέθεσαν οι συμβουλοί της και στο οποίο έβαζε ως αιτήματα: Κατάργηση όλων των διοδίων και όχι δημιουργία νέων. Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων.

Ηταν χαρακτηριστική πάντως στη συνεδρίαση η τοποθέτηση των δύο βουλευτών της περιοχής και νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (Ασπραδάκης και Καντερές αντίστοιχα) οι οποίοι για να αποφύγουν την κατακραυγή των κατοίκων εμφανίστηκαν με «αγωνιστικό προσωπείο» καταγγέλλοντας τα κόμματα τους για την ψήφιση της σύμβασης παραχώρησης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ