Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΚ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Τέλη Οκτώβρη και δεν ξεκίνησαν μαθήματα!

Λίγες μέρες πριν το τέλος του Οκτώβρη και ακόμα το μοναδικό στην Αττική Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ στο Γαλάτσι όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει μαθήματα, αλλά δεν έχει καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής των σπουδαστών και καθηγητών.

Το ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου, που ούτως ή άλλως αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες και μαστίζεται από προβλήματα (ανεπαρκείς χώροι κλπ), ξεκινούσε κάθε χρόνο μαθήματα στα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη. Οι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν εκεί είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι, όμως στις επιλογές των καθηγητών μπήκε φέτος ως κριτήριο και η προσωπική συνέντευξη, κάνοντας έτσι πλήρως ελεγχόμενη την πρόσληψή τους. Σε κάθε περίπτωση τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει και οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, βρίσκονται σε αναμονή και εκφράζουν την ανησυχία τους συνολικά για το μέλλον της σχολής.

Τα προηγούμενα χρόνια οι σπουδαστές της σχολής, έχοντας στο πλευρό τους το ταξικό αναπηρικό κίνημα, αγωνίστηκαν ενάντια στην υποβάθμιση της σχολής, για το δημόσιο χαρακτήρα της, για την ανάπτυξη δημόσιου δικτύου προστατευόμενων παραγωγικών εργαστηρίων και την εξασφάλιση δουλειάς για τους απόφοιτους, με δεδομένο ότι η ανεργία στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους ξεπερνάει το 85%. Στα θετικά αυτού του αγώνα προσμετράται και η δημιουργία φέτος δυο τμημάτων του ΚΕΚ ΑμΕΑ στην Καλλιθέα, στο «Φάρο Τυφλών» και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, για την επαγγελματική εκπαίδευση τυφλών που έχουν αποφοιτήσει από το Λύκειο, σε τμήματα αγγειοπλαστικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ