Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΦΕΕ
Επεσαν και οι τελευταίες μάσκες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τεχνική Γραμματεία

Η ξεκάθαρη πρόθεση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ να μην πραγματοποιηθεί το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ φάνηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις της Τεχνικής Γραμματείας. Βάζοντας διάφορα προαπαιτούμενα και άλλα κωλύματα έδειξε πως δε θέλει τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου, στις 23 έως 25 Οκτώβρη, όπως είχε συμφωνηθεί από τέσσερις παρατάξεις, με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Προχτές και χτες, η Τεχνική Γραμματεία επικύρωσε τα αποτελέσματα 31 φοιτητικών συλλόγων (από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ρέθυμνο). Μετά από επίμονες προσπάθειες της ΠΚΣ, τρεις παρατάξεις (ΠΚΣ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΑΡΕΝ) υπέγραψαν κείμενο όπου σημειώνουν: «η Τεχνική Γραμματεία καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων Φοιτητών σε όλη την Ελλάδα, να συνεδριάσουν για να ορίσουν αντιπροσώπους για το Πανσπουδαστικό συνέδριο. Καλεί επίσης τα ΔΣ και τους αντιπροσώπους να έρθουν να παραλάβουν τις κάρτες των αντιπροσώπων την Πέμπτη 22/10 και την Παρασκευή 23/10». Στο κείμενο σημειώνεται, επίσης, πως «η Τεχνική Γραμματεία αποφασίζει ότι Πανσπουδαστικό συνέδριο συνέρχεται σε σώμα με την παρουσία του 50+1% των αντιπροσώπων που έχουν πάρει κάρτες». Στο κείμενο αυτό δεν υπάρχουν οι υπογραφές της ΠΑΣΠ και της ΕΑΑΚ. Η ΠΚΣ κάλεσε σε νέα συνεδρίαση της Τεχνικής Γραμματείας σήμερα για να γίνει μια ακόμη προσπάθεια διεξαγωγής του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου.

Το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε, χτες, ανακοίνωση για αυτές τις εξελίξεις:

«Την 5η μέρα συνεδρίασης της Τεχνικής Γραμματείας για τη διεξαγωγή του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες του ΠΑΣΟΚ και της παράταξης του στα Πανεπιστήμια. Είναι πλέον φανερό σε όλους πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να συγκροτηθεί ΕΦΕΕ. Για μια ακόμη μέρα και ενώ κάτω από την πίεση της Πανσπουδαστικής ΚΣ οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΑΡ.ΕΝ συμφώνησαν στους όρους κάτω από τους οποίους μπορεί να γίνει Πανσπουδαστικό Συνέδριο, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Τεχνική Γραμματεία με αστείες δικαιολογίες απέφυγαν να υπογράψουν ακόμη και την πρόταση που οι ίδιοι είχαν προηγούμενα καταθέσει!

Για άλλη μια φορά αξιοποίησαν τον περιοδεύοντα θίασο τραμπούκων και σύγχρονων ΕΚΟΦιτών της παράταξης της ΕΑΑΚ, που είναι πλέον φανερό σε κάθε φοιτητή ποιανού το σχέδιο υπηρετεί. Οι φοιτητές - σπουδαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιοι θέλουν το φοιτητικό κίνημα διαλυμένο, να δώσουν τη δική τους απάντηση με οργάνωση, συσπείρωση, ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ