Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στερούνται το σχολείο επειδή είναι προσφυγόπουλα!

Επιστολή της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ προς την υπουργό Παιδείας

Την εξασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών που διαμένουν στον καταυλισμό πολιτικών προσφύγων της Παλαιάς Πεντέλης, να πάνε στο σχολείο, ζητά η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Η επιστολή του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Στον καταυλισμό προσφύγων Παλαιάς Πεντέλης μένουν περίπου 80 πολιτικοί πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους προσπαθούν να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ανάμεσά τους υπάρχουν περίπου 5 παιδιά σχολικής ηλικίας, στα οποία δε δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να μάθουν γραφή και ανάγνωση της μητρικής ή άλλης γλώσσας. Σημείωση: πριν την πυρκαγιά ο αριθμός των παιδιών έφτανε τα 20).

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν παιδιά σήμερα που τους στερείται η δυνατότητα να καθίσουν στα μαθητικά θρανία, επειδή έχουν την ταυτότητα του μετανάστη ή του πρόσφυγα.

Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει το σχολείο που υπήρχε στον καταυλισμό, με κατάλληλα εξοπλισμένους και καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και να παρθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων παιδιών».

Θυμίζουμε ότι το ΠΑΜΕ έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες παρεμβάσεις για τις συνθήκες διαβίωσης και γενικότερα τα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, αλλά και ειδικά αυτών που διαμένουν στον καταυλισμό της Παλαιάς Πεντέλης, που δέχτηκαν επιπλέον πλήγμα με την πρόσφατη πυρκαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ