Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εμπαιγμός με τα κενά εκπαιδευτικών!

Ενίσχυση του απαράδεκτου καθεστώτος της ωρομισθίας, προσλήψεις κάτω απ' τις ανάγκες και ο αριθμός των κενών ...άγνωστος!

Εμπαιγμό στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές φανερώνουν οι κινήσεις του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας απέδειξε περίτρανα ότι η ωρομισθία όχι μόνο δεν καταργείται αλλά ενισχύεται, ενώ ομολόγησε ότι ο συνολικός αριθμός των κενών είναι άγνωστος στο υπουργείο!

Για τον αριθμό των κενών θυμίζουμε: Η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, στη Βουλή, υποστήριζε ότι τα κενά είναι «πάνω από 5.000». Χτες, δήλωσε ότι το υπουργείο «εργάζεται εντατικά χαρτογραφώντας πλήρως τα κενά που υπάρχουν αλλά και τις περιπτώσεις με πλεονάζον προσωπικό». Και παρόλο που ομολόγησε ότι ...ακόμα μετρούν τα κενά, δε δίστασε να «δεσμευτεί» πως «την επόμενη εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε όλη τη χώρα»!

Χτες, ανακοινώθηκε η έγκριση της πρόσληψης 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και 2.400 ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Με λίγα λόγια, προσλήψεις πολύ κάτω απ' τις ανάγκες που υπάρχουν και συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος της ωρομισθίας. Είναι παραπάνω από φανερό ότι, παρά το κλίμα που καλλιεργήθηκε από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση και από τις φιλοκυβερνητικές φυλλάδες που διατυμπάνιζαν την «κατάργηση της ωρομισθίας», η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με τη ΝΔ: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στα σχολεία με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με 6,8 ευρώ την ώρα, χωρίς δικαιώματα, σε διαρκή ομηρία.

Εκτός όλων αυτών η Α. Διαμαντοπούλου επέμεινε ότι το πρόβλημα θα ...λυθεί και με «ένα νέο σύστημα για τις αποσπάσεις, με διαφανείς όρους και αντικειμενικά κριτήρια». Αυτό δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από: Ομολογία ότι οι προσλήψεις δε θα είναι τόσες ώστε να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες και να εξαλείψουν τα κενά, αλλά θα καλύψουν μόνο ένα μέρος αυτών και μετά θα αναζητηθούν ...άλλες «λύσεις».

Συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ

Στο μεταξύ χτες η υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) σε ...«οικογενειακό κλίμα» (9 στις 15 έδρες του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ). Είναι άκρως ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών κλπ. που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με άθλιες αποδοχές και «τσαλαπατημένα» δικαιώματα και σε καθεστώς διαρκούς τρομοκρατίας από τους εργοδότες... δεν έθεσε ούτε μισό αίτημα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου!

«Ενθαρρυμένη» μάλλον από αυτό το κλίμα, η υπουργός Παιδείας επιχείρησε να αρνηθεί να ακούσει τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ από τις άλλες παρατάξεις, πράγμα που δεν πέρασε, μετά από επιμονή του εκπροσώπου των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έθεσε έντονα το ζήτημα της συνολικής στρατηγικής της κυβερνητικής πολιτικής στην Παιδεία (που δεν είναι άλλη από τη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων), ενώ στάθηκε και στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, συνδέοντάς το και με τη διαιώνιση της ωρομισθίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στους εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ