Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν το νότιο Ουαζιριστάν

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Μαζική έξοδος αμάχων υπό διασταυρούμενα πυρά και καταιγιστικούς βομβαρδισμούς συντελείται στο νότιο Ουαζιριστάν, όπου συνεχίζεται η ευρεία επιχείρηση του πακιστανικού στρατού κατά των Ταλιμπάν. Ουρές σχηματίζουν οι πρόσφυγες προς το Παχαρπούρ, με απώτερο στόχο να φτάσουν στο κάπως ασφαλέστερο Ντερ Ισμαήλ Καν. Οπως μετέδιδε το «αλ Τζαζίρα» επικαλούμενο μαρτυρίες τους, στο νότιο Ουαζιριστάν επικρατεί χάος.

Οι πρόσφυγες υποστηρίζουν ότι δεν είδαν σημαντικές χερσαίες δυνάμεις από τις 38.000 που ο πακιστανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει. Αντίθετα, είναι διαρκείς οι βομβαρδισμοί και εντονότατη η παρουσία των Ταλιμπάν που ελέγχουν τους περισσότερους δρόμους. Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες εκτιμούσε ότι είναι άμεση η ανάγκη για παροχή βοήθειας σε 120.000 εκτοπισμένους, που, προς στιγμήν, υποστηρίζονται μόνο από το δίκτυο των φυλών που έχουν θέσει σε λειτουργία οι ντόπιοι φύλαρχοι.

Επίθεση στο κέντρο του Ισλαμαμπάντ

Νεκρός από τα πυρά δύο ενόπλων έπεσε, χτες το πρωί, ταξίαρχος του πακιστανικού στρατού και ο οδηγός του μέσα στο αυτοκίνητό τους. Η επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμη περαστικοί πολίτες, σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο της πακιστανικής πρωτεύουσας παρά τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές μετά την επίθεση καμικάζι στο Διεθνές Ισλαμικό Πανεπιστήμιο την Τρίτη και ενέτεινε την ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης των μαχών με τους ισλαμιστές εντός των αστικών κέντρων. Οι δύο δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν μέσα στο κομφούζιο και καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη μέχρι το βράδυ, αν και οι αρχές υποπτεύονταν τους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ