Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Τέλος στις διαπραγματεύσεις

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Το τελεσίγραφο που είχε αποδώσει ο Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια προς τους εκπροσώπους της πραξικοπηματικής κυβέρνησης να πάρουν θέση όσον αφορά στα θέματα που εκκρεμούν στις διαπραγματεύσεις και να υπάρξει ενδεχόμενη συμφωνία για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Ετσι χτες η ομάδα των διαπραγματευτών του προέδρου Σελάγια ανακοίνωσε τη ρήξη του διαλόγου με την ομάδα των πραξικοπηματιών υπό τον Ρομπέρτο Μιτσελέτι, βάζοντας τέλος σε διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν 16 ημέρες.

«Θεωρούμε ότι ο διάλογος εξαντλήθηκε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να θέτουμε προθεσμίες», δήλωσε ο Μάιρα Μεχία, μέλος της ομάδας των διαπραγματευτών του Σελάγια, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Σελάγια έχει εξαντλήσει όλα τα όρια ακόμη και αυτή την τελευταία πίστωση χρόνου που έδωσε παρά το γεγονός ότι επισήμως ο διάλογος έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Προέδρου Σελάγια, Βίκτορ Μέσα, είχε δηλώσει ότι ζήτησε από την αντιπροσωπεία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης να συμμορφωθεί προς το αίτημα της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών υπέρ της επιστροφής του Σελάγια στην εξουσία. Αίτημα που απορρίφθηκε από την εκπρόσωπο της ομάδας των πραξικοπηματιών και σε έναν ακόμη ελιγμό είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ενδεχομένως απάντηση ή αντιπρόταση αργότερα. Χθες αργά αναμενόταν να δώσει συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος Σελάγια για το τέλος του διαλόγου...

Τέλος, η πραξικοπηματική κυβέρνηση σε ένα ακόμη ελιγμό και προσπάθεια να συνεχίσει την καταστολή του λαϊκού κινήματος με άλλο τρόπο, επικύρωσε μέσω της δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης μετά από πολλές ημέρες την άρση της κατάστασης έκακτης ανάγκης και την ανάκληση των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών αλλά με ανακοίνωσή της τόνισε ότι για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε κινητοποίησης ή διαδήλωσης θα πρέπει να κατατίθεται αίτηση 3 ημέρες πριν ώστε να δίνεται άδεια πραγματοποίησης. Ειδάλλως θα απαγορεύονται..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ