Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αβοήθητα τα καραβάνια των προσφύγων

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στο νότιο Ουαζιριστάν, όπου ο πακιστανικός στρατός συνεχίζει τις διευρυμένες χερσαίες επιχειρήσεις υπό αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό από ώρα σε ώρα. Κατά εκτιμήσεις, οι εκτοπισμένοι αγγίζουν, μέχρι στιγμής, τις 120.000 και στην πλειοψηφία τους έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην πόλη Παρχαρπούρ, κοντά στο Ντέρ Ισμαΐλ Κχαν.

Αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλουν ότι Πακιστανοί αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και τραυμάτισαν αρκετούς πρόσφυγες που συνωστίζονταν για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για την οικογένειά τους.

Ως «αναμενόμενη τακτική» χαρακτηρίζει ο πακιστανικός στρατός και τις νέες χτεσινές επιθέσεις σε τρία διαφορετικά σημεία, που στοίχισαν τη ζωή σε 26 ανθρώπους, κυρίως πολίτες, και τραυμάτισαν περισσότερους από 28. Δεκαοκτώ πολίτες, κυρίως γυναικόπαιδα, σκοτώθηκαν όταν λεωφορειάκι έπεσε σε εκρηκτικό μηχανισμό στη βορειοδυτική περιοχή Μοχμάντ. Εκρηξη σημειώθηκε έξω από εστιατόριο σε κοσμική συνοικία του Πεσαβάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας των βορειοδυτικών συνόρων, με 15 τραυματίες.

Η πιο σημαντική, από στρατηγικής άποψης, επίθεση, σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου έξω από την αεροπορική βάση Κάμρα, έξω από το Ισλαμαμπάντ, όπου καμικάζι ανατινάχθηκε σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας 14. Στη συγκεκριμένη βάση εκτιμάται ότι βρίσκονται και αεροσκάφη με πυρηνικές κεφαλές, γεγονός που προκάλεσε έντονη ανησυχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ