Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ
Απροκάλυπτα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Ο υπουργός Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, εμφάνισε τη «φιλοξενία» Αφγανών ως προσφορά στο ΝΑΤΟ

Ως κήρυκας της ακόμα πιο σφιχτής πρόσδεσης της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εμφανίστηκε, χτες, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, όπου πραγματοποιήθηκε η άτυπη σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, ο Ελληνας υπουργός Ε. Βενιζέλος. «Συζητήσαμε - είπε σε δηλώσεις του - για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν το ΝΑΤΟ, για το πρόβλημα των πόρων του και του προϋπολογισμού του, για την ανάγκη να διαμορφωθεί μια άλλη δομή, πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη, για τη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης, στην οποία εμείς μετέχουμε, με κύριο σημείο αναφοράς το Γ' Σώμα Στρατού, όπως έχει διαμορφωθεί τώρα».

Να επισημάνουμε ότι το πρώην Γ' ΣΣ έχει μετεξελιχθεί σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο «χαμηλής ετοιμότητας» (HQ-NDC/GR). Μάλιστα, στη συμφωνία ίδρυσης και λειτουργίας του, που ψήφισαν μαζί στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας έτσι τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Το συγκεκριμένο ΝΑΤΟικό επιτελείο, που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της περιοχής μας, ενώ κατά περίπτωση θα αναλαμβάνει και αποστολές στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα. Μένει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για χρήση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων (πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα).

Ο Ε. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Αφγανιστάν, ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης και υποκρισίας, εντάσσοντας ακόμα και τους Αφγανούς πρόσφυγες, που κάτω από άθλιες συνθήκες βρίσκονται στην Ελλάδα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο οποίος βρίσκεται, και με την ελληνική συνδρομή, σε εξέλιξη στη χώρα τους, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική επιχείρηση. «Ιδιαίτερα επέμεινα, είπε, στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου για τους μετανάστες που παράνομα εισέρχονται στην Ευρώπη και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να φιλοξενούμε πάνω από 50.000 μη νόμιμους Αφγανούς μετανάστες και αυτό είναι μια άλλη παράμετρος, μια άλλη συμβολή της Ελλάδας στην υπόθεση του Αφγανιστάν».

Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας είχε συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του. «Επιμείναμε και οι δύο, είπε ο Ε. Βενιζέλος, στην ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επαφής προκειμένου να αποφεύγονται περιττές εντάσεις και παρεξηγήσεις στο πλαίσιο των γνωστών θέσεών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ