Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Διαμορφώνεται η «ρεζέρβα» Μπερλουσκόνι

ΡΩΜΗ.--

Νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας είναι πλέον ο Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι μετά τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή. Το συγκεκριμένο κόμμα ασκεί μεγάλη κριτική στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόσο για τα νέα «ροζ» σκάνδαλα που τον εμπλέκουν, όσο και για τα δικαστικά ζητήματα που εκκρεμούν σε βάρους του λόγω της μέχρι πρόσφατης ασυλίας που απολάμβανε. Επιχειρεί, προωθώντας τον «αντι-μπερλουσκονισμό» στην ουσία να διαχειριστεί με άλλο τρόπο το ίδιο το σύστημα που το έχει αναδείξει. Πρόκειται για ένα μόρφωμα της άρχουσας τάξης που σκοπό έχει να παίξει το ρόλο της «ρεζέρβας» του δικομματικού συστήματος, χωρίς ωστόσο να θίγει τις ακολουθούμενες αντιλαϊκές φιλομονοπωλιακές πολιτικές.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα αποτελεί δημιούργημα της συγχώνευσης των δύο κομμάτων, του κόμματος «Μαργαρίτα» και του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς που προήλθε από το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα που το 1991 απάλειψε τη λέξη «κομμουνιστικό» από τον τίτλο του και λίγο αργότερα διέγραψε τελείως το σφυροδρέπανο από σύμβολό του.

Ο Μπερσάνι, που υπήρξε υπουργός Βιομηχανίας και Συγκοινωνιών έλαβε το 52% των προτιμήσεων, έναντι του 34% του μέχρι χτες γραμματέα Ντάριο Φραντσεσκίνι, ενώ ο Ινιάτσιο Μαρίνο συγκέντρωσε το 14%.

Στην επικαιρότητα ωστόσο κυριάρχησε το Σαββατοκύριακο το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από τον κυβερνήτη του Δημοκρατικού Κόμματος της περιφέρειας του Λάτσιο, τον Πιέρο Μαράτσο, καθώς παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι υπάρχει βίντεο που τον δείχνει συντροφιά με μια εκδιδόμενη τρανσέξουαλ σε διαμέρισμα στη Ρώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ