Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στις ίδιες ράγες

Ακόμα και μια απλή ανάγνωση των τίτλων των φιλικά προσκείμενων προς την κυβέρνηση εφημερίδων, αρκεί για να φανεί ότι η πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, κινείται στις ίδιες «ράγες» που ...έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού μερικοί τίτλοι: «Αυξήσεις εισιτηρίων από το 2010 στον ΟΣΕ». «Εισηγήσεις για εθελουσία έξοδο εργαζομένων από τον ΟΣΕ». «Εθελουσία και μετατάξεις για το πλεονάζον προσωπικό». «Παγώνει το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας για 3.000 εργαζόμενους στον ΟΣΕ».

Υπενθυμίζεται ότι το κατ' ευφημισμό «σχέδιο εξυγίανσης» του ΟΣΕ, που προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόταν στους εξής τρεις κεντρικούς άξονες: Δραστική μείωση του προσωπικού, υπερδιαπλασιασμός των εισιτηρίων και δραστική συρρίκνωση δρομολογίων. Ολα αυτά, βέβαια, στο όνομα της αντιμετώπισης των ελλειμμάτων του Οργανισμού.

Τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Προωθεί τη δραστική μείωση του προσωπικού, εγκρίνει τις «τσουχτερές» αυξήσεις που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στα σιδηροδρομικά εισιτήρια και αφήνει ανέγγιχτες τις δραστικές περικοπές σιδηροδρομικών δρομολογίων που έγιναν επί ΝΔ. Ε, τι άλλο θα πρέπει να κάνει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ για να επιβεβαιωθεί ότι η σιδηροδρομική του πολιτική είναι «καρμπόν» της πολιτικής της ΝΔ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ