Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλεί το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Παρέμβαση για τις εξελίξεις στον Ομιλο της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» ζητά το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Β. Ελλάδας, επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι η διοίκηση του Ομίλου εξακολουθεί να μη λειτουργεί τα εργοστάσια και να μην πληρώνει τους εργαζόμενους, αν και πήρε 35 δισ. εκατ. ευρώ. Η επιστολή αναφέρεται στις έντονες πιέσεις που ασκεί η εργοδοσία ενάντια στους εργάτες με αποτέλεσμα πολλοί να μένουν άνεργοι.

Σε ποιον απευθύνεται το συνδικάτο, σε ποιον καλεί τους εργαζόμενους να στρέψουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους; Ποιος είναι ο παραλήπτης της επιστολής; Ο πρωθυπουργός. Για τον οποίο μάλιστα επισημαίνει ότι «περιμένουμε από σας, με την ευαισθησία που σας διακρίνει απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου, άμεσα να δώσετε εντολή να ελεγχθεί η εταιρεία για όλες τις παρανομίες που έχει κάνει».

Δηλαδή το συγκεκριμένο συνδικάτο - του οποίου πρόεδρος είναι το στέλεχος του ΣΥΝ Ντίνα Ταχταλίδου και στη διοίκηση πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» - ζητά από το ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τη ΝΔ και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους συνδιαμορφώνουν στις Βρυξέλλες την πολιτική που προστατεύει την «ανταγωνιστικότητα», να παρέμβει υπέρ των εργαζομένων. Είναι απλά ότι αυταπατώνται; Οχι, βέβαια. Από το βράδυ ακόμα της 4ης Οκτώβρη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είμαστε εδώ, πιέζοντας το ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Οπως έκανε πάντα έτσι κάνει και τώρα. Φυγαδεύει τον ένοχο και γι' αυτό φέρει τεράστιες ευθύνες για την ένταση της αντεργατικής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ