Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνθήκες πολέμου

ΡΑΒΑΛΠΙΝΤΙ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέα επίθεση αυτοκτονίας με στόχο αμάχους σημειώθηκε χτες στην πόλη Ραβαλπίντι του Πακιστάν. Το νέο μακελειό πραγματοποιήθηκε έξω από την Εθνική Τράπεζα, ενώ εργαζόμενοι περίμεναν στην ουρά για να εισπράξουν το μισθό τους, όταν ανατινάχθηκε δίπλα τους καμικάζι, σκοτώνοντας περισσότερους από 35 ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί σοβαρά. Η τράπεζα βρίσκεται κοντά στα αρχηγεία του πακιστανικού στρατού...

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, δεδομένου ότι πολλά θύματα είναι άμαχοι, ενώ ο στρατός θεωρεί το γεγονός ως ακόμα μία πράξη αντεκδίκησης για τις κλιμακούμενες επιθέσεις που πραγματοποιεί στις περιοχές των φυλών και δη του Νοτίου Ουαζιριστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον Πακιστανό πρόεδρο Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και τον πρωθυπουργό Ράζα Γκιλάνι, οι οποίοι ωστόσο υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των «Ταλιμπάν», με όποιο κόστος, με την κατάσταση να δυσκολεύει για εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους.

Το Σάββατο ακόμα επτά Πακιστανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα, ενώ χτες «Ταλιμπάν» ανατίναξαν ακόμα ένα σχολείο θηλέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ